Нововолинську загрожує перевиробництво вугілля

Нововолинську загрожує перевиробництво вугілля
У Нововолинську склалася критична ситуація з реалізацією вугілля та фінансуванням шахт ДП «Волиньвугілля» - паливо ніде дівати через зупинку теплоелектростанцій.

Про це повідомляє служба інформації ВОДТРК.

Складні погодні умови спричинили збої в роботі Червоноградської збагачувальної фабрики. А тому дотепер простоюють понад сотня вагонів із замерзлим волинським вугіллям.

Плата за користування вагонами Укрзалізниці зростає з кожним днем, негативно впливаючи на фінансові показники ДП «Волиньвугілля».

У лютому «Львівська вугільна компанія» припинила приймати рядове вугілля з Нововолинська. Як наслідок, на шахтах накопичилось більше 40 тисяч тонн невідвантаженого палива. Немає коштів на виплату заробітної плати, технологічні витрати, сплату податків та у соціальні фонди.

Під загрозою й сам видобуток вугілля на шахтах. Для забезпечення належної їх роботи цього року необхідно переоснастити нові очисні вибої. Для цього треба придбати гірничо-шахтне обладнання на загальну суму майже 47,5 мільйона гривень.

Депутати Нововолинської міської ради висловили свою стурбованість критичною фінансовою ситуацією на підземних підприємствах ДП «Волиньвугіллля» у зверненні до Міністра палива і енергетики України Юрія Бойка.

На зустріч із посадовими особами до Києва поїхали виконувач обов’язків генерального директора ДП «Волиньвугілля» Олександр Онопрієнко та голова Волинського теркому профспілки працівників вугільної галузі Юрій Калістратов.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нововолинську загрожує перевиробництво вугілля
27 лютий, 2012, 16:09