Назвали причини масового отруєння львівською курятиною

Назвали причини масового отруєння львівською курятиною
Курей у львівському супермаркеті «Арсен», продукція якого стала причиною масового отруєння людей у Львівській та сусідніх областях, зокрема й на Волині, смажили з порушенням технології.

Про це заявив головний санітарний лікар у Львівській області Роман Павлів заявив, ‒ пише Обозреватель з посиланням на Укрінформ.

«У супермаркеті не було пристроїв для вимірювання температури усередині тушки. А це означає, що кухарі не стежили, чи була достатньою термічна обробка, чи перевищила температура запікання показник, який є смертельним для сальмонели. Адже збудник сальмонельозу, який виявили у деяких пацієнтів, які потрапили до лікарні після вживання «арсеновськіх» курей-гриль, гине тільки при температурі 86 градусів за Цельсієм», ‒ зазначив Павлів.

Нагадаємо, за даними департаменту з питань цивільної оборони Львівської обладміністрації, 29 людей були госпіталізовані у Львові та Львівській області (з них 4 дітей), дві людини потрапили до лікарні у Хмельницькій області, ще один госпіталізований у Волинській області в результаті отруєння курми-гриль.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага,рятують хлопці Пан Курчак від скандалу на всю Україну.
Відповісти
А що, ПанКурчак винен що в супермаркеті кури не досмажили??? Тут вини виробника немає, просто треба більше уваги звертати на якість смаження курки а не на швидкість її приготування!!!!!!
Відповісти
Винен що допустив епідемію в себе. Винен що не проводив аналізи і не подавав вчасно контрольні проби куди треба. Винен що інфекція попала на прилавок! Адже виробник в першу чегру відповідає за чистоту своєї продукції.
Відповісти
Ви будете їсти, що вам втулують)
Відповісти
Народ якщо чесно з таких подій вже мали вібутися масова перевірка по арсенах. Один знайомий який працює в арсені сам казав як ті кури вони готують вони їх самі не досмажують щоб важила вона більше а ті спеції і маринад якому вони маринують то краще загалі промовчати. Тут хлопці добре заплатили грошей щоб не роздували інформацію. А так ідіть купіть курку і здайте її на аналізи будете сильно вражені над реальними аналізом ніж тут пишуть. Просто в нас така деержава що допускає таке. Чому нема компенсації тим хто отравився ? Хто буде відповідати ?
Відповісти
Засветка Арсена была еще в 2011г.:
http://lviv24.com/home/showSingleNews.do?lvivyanka_otruyilasya_kurkoyugril_iz_supermarketa&objectId=77319
Відповісти
Останні новини
Назвали причини масового отруєння львівською курятиною
02 листопад, 2013, 14:41