Єремеєв близький до створення своєї групи в Раді, ‒ нардеп

Єремеєв близький до створення своєї групи в Раді, ‒ нардеп
У народного депутата Ігоря Єремеєва - найбільші шанси об'єднати позафракційних парламентарів, - вважає нардеп Лев Миримський.

Про це йдеться в статті Марія Жартовської, опублікованої Forbes.ua.

Зокрема, в статті йдеться про те, що перед кожним пленарним засіданням Ради о 8:30 в кабінеті позафракційного депутата, співвласника групи «Континіум» Ігоря Єремєєва розпочинаються наради, під час яких він та інші позафракційні вирішують, як будуть голосувати і які законопроекти подавати.

«Зараз позафракційні депутати щодо цього говорять різне. Всі шушукаються, але, швидше за все, у Єремеєва найбільші шанси створити групу», - припускає позафракційний Лев Миримський, уточнюючи, що сам він поки нікуди не вступав.

Єремеєв ж стверджує, що амбіцій очолити депутатську групу у нього немає, але і «тиснути на кнопки з 10:00 до 18:00, не маючи можливості висловитися і впливати на процеси», він не хоче. Як альтернативу Єремєєв розглядає членство у депутатській групі однодумців.

Їх, запевняє нардеп, вже більше 10 людей. Прізвищ він не називає, але уточнює, що з ними реєстрував кілька проектів законів.

Найбільше число спільних законопроектів у Єрємєєва з депутатами-мажоритарниками Степаном Івахівим (бізнес-партнер підприємця), Сергієм Мартиняком, Володимиром Литвином (колишнім соратником по «Народної партії»), Сергієм Лабазюком, Валерієм Мошенським.

Лабазюк підтверджує, що умовна група вже існує.

«Сьогодні є ряд людей, які думають, як і ми. Однозначно, в майбутньому створення групи необхідно», - упевнений він. У числі однодумців Лабазюк також називає позафракційних нардепів Віктора Тимошенка та Олеся Донія.

Ще один депутат, який міг би об'єднати депутатів - позафракційний Петро Порошенко. Екс-нардеп Олександр Домбровський, якого в лютому нинішнього року позбавили мандата, розповідає, що раніше була так звана «вінницька група»: він, Порошенко і позафракційний Григорій Заболотний.

«Ми разом планували подавати законопроекти і лобіювати інтереси Вінницької області. Але зараз вони лобіюють, а я допомагаю з боку. Далі буде видно», - зазначає Домбровський.

Порошенка також підтримують і київські мажоритарники, які входять у фракцію «Батьківщина». Один з них - Володимир Бондаренко - розповідає: щонайменше вони готові підтримати Порошенка як кандидата на виборах київського мера.

Раніше Forbes писав, що з червня глава партії «Солідарність» і давній соратник Порошенка Юрій Стець веде переговори про вступ до політсилу 15 осіб: всі вони безпартійні народні депутати, в тому числі від «Батьківщини», і позафракційні. У прес-службі Порошенка коментувати цю тему відмовилися.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ВР, Єремеєв
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нарешті! Хто як не Єремеєв?!!! Ігор-давай!
Відповісти
Останні новини
Єремеєв близький до створення своєї групи в Раді, ‒ нардеп
06 листопад, 2013, 17:23