На Волині для інвалідів створять аудіоверсію мапи доступних об'єктів

На Волині для інвалідів створять аудіоверсію мапи доступних об'єктів
Для майже 79 тисяч інвалідів створять аудіоверсію мапи доступних об'єктів.

Для цього в регіоні реалізують проект «Реабілітація маломобільних людей з інвалідністю Волинської області», що реалізується ВОГО «Фонд місцевого розвитку» спільно з Євроклубом «Право і Захист», - повідомили у прес-службі Фонду.

Голова «Фонду місцевого розвитку» Петро Верзун розповів, що у Луцьку, як і в усій Україні, питання соціальної реабілітації людей з обмеженими фізичними можливостями так і не вирішили.

«У Луцьку для цих людей не передбачено облаштування транспортної та пішохідної інфраструктур (у нас лише 10 світлофорів з пристроями оповіщення голосом). Лише 7 автобусів пристосовані до перевезення людей на інвалідних візках, а про кількість пандусів у житлових будинках краще промовчати», - зазначає він.

У зв’язку з цим в жовтні розпочали проект «Реабілітація маломобільних людей з інвалідністю Волинської області».

Основною метою проекту є створення доступних умов для зручного й безперешкодного життєвого середовища для людей з особливими фізичними потребами.

«Ми плануємо визначити та впровадити усі можливі методи задля усунення різного роду бар’єрів, з якими можуть «зіткнутися» особи з обмеженими можливостями. Прагнемо забезпечити їм належний доступ до необхідних соціальних об’єктів. Ці люди можуть і повинні бути активними учасниками суспільно значущих процесів», - розповідають виконавці проекту.

Також планується створення аудіоверсії електронної «Мапи доступних об’єктів Волинської області», програмне забезпечення якої може бути адаптоване до будь-якої території країни.

Окрім цього, у рамках проекту проведуть конкурс серед державних та приватних компаній. Визначать рівень умов доступності об’єктів суспільного призначення, що знаходяться у віданні цих компаній, адже одним із завдань проекту є моніторинг об’єктів транспортної інфраструктури.

Оприлюднення результатів конкурсу та моніторингу відбудеться на двох семінарах. У рамках проекту громадські активісти намагатимуться залучити до співфінансування представників соціально-відповідального бізнесу.

Важливим аспектом проекту є популяризація досвіду Волинської області у сфері реабілітації маломобільних людей з інвалідністю на інші регіони України.

«Виявлені у Волинській області проблеми реабілітації і соціальної інтеграції маломобільних людей, притаманні не окремому регіону, а всім областям Україні – більш гостро, менш помітно, але всюди актуально! Тому стратегічним завданням нашої ініціативи є розширення територіальних меж проекту, можливо, і на всю державу», - зазначає Виконавчий директор Євроклубу «Право і Захист» Володимир Брущенко.

Довідка


Реалізації проекту сприяє Комітет доступності інвалідів і інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури у Волинській області. Партнерську підтримку проект отримав від Департаменту соціального захисту населення Волинської обласної державної адміністрації.

З фінансовою підтримкою виступив Фонд Сприяння Демократії Посольства США в Україні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: громада
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Треба переробити пандус навпроти ЦУМА там інвалідам нереально підійматися на колясках без сторонньої допомоги
Відповісти
А взагалі як з дому вийти, якщо пандусу нема? А кудись поїхати, якщо автобус ітльки зі сходинками. В мене на таксі нема грошей.
Відповісти
Останні новини
На Волині для інвалідів створять аудіоверсію мапи доступних об'єктів
06 листопад, 2013, 10:59