На Волині відновили напівзруйнований дитячий садок. ФОТО

 На Волині відновили напівзруйнований дитячий садок. ФОТО
Навчальний дитячий заклад «Сонечко», що в селі Маньків Локачинскього району, який після весняної повені перетворився у руїну, відновили.

У дитсадку були зруйнувалися стіни, у коридорі закладу обвалилася підлога та пошкодилися внутрішні перегородки будівлі, стіни просіли на 20 сантиметрів.

Сільський голова Холопичівської сільської ради Микола Грицюк розповідає, що садок збудували 25 років тому. Раніше під ним ішло централізоване опалення, труби розміщувались в бетонних лотках.

Централізованого водопостачання у селі Маньків давно немає, але комунікації лишились. Тож, коли рівень підземних вод піднявся, лотками пішла вода, яка почала підмивати ґрунт, і тому підлога в садку провалилась. «Це був кошмар. Яма була 2 метри в глибину», ‒ каже він.

За словами завідувача закладом Наталії Слободи, у закладі виховується 35 дітей. Це його максимальна завантаженість, тому в минулому році, коли запланували відкрити ще одну групу, батьки взялися облаштовувати садок. Аби зробити підлогу, демонтували старі труби, туди засипали два КамАЗи піску та залили все бетоном.

Подальші роботи допоміг організувати Благодійний фонд нардепа Сергія Мартиняка «Європейський вектор», сільська рада та райдержадміністрація. У садочку замінили частину вікон у групах, облаштували ігровий майданчик на подвір’ї, де тепер встановлено гірку та кораблик з кормою.

Тож, загалом у закладі відремонтували коридор, встановили міцні стіни, облаштували кабінет завідувача ДНЗ, санвузол для персоналу, у планах – кабінет для медсестри, ізолятор та пральня.

Ремонтні роботи завершили ще до початку навчального року. Гроші для цих потреб виділили у благодійному фонді Сергія Мартиняка «Європейський вектор» ‒ 45 тисяч гривень. 9 тисяч гривень віднайшла сільська рада та 10 тисяч гривень виділили у Локачинській районній державній адміністрації.

У селі раді, що заклад не закрили. «Лише у цьому році до серпня у селі народилося 12 дітей», ‒ каже завідувач садком. ‒ Тому працювати є заради чого. Діток більшає».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а де значок * реклама?
Відповісти
Останні новини
На Волині відновили напівзруйнований дитячий садок. ФОТО
07 листопад, 2013, 15:29