«Волиньгаз» обіцяє: дефіциту газу не буде

«Волиньгаз» обіцяє: дефіциту газу не буде
ПАТ «Волиньгаз» закупило вісті сорок одну тонну скрапленого газу для потреб мешканців області.

Як раніше обіцяли у «Волиньгазі», проблема з дефіцитом газу була вирішена відразу після проведення торгів, тож з 6 листопада споживачам розпочали відвантажувати енергоресурс, - повідомили у прес-службі товариства.

Аукціон відбувся 1 листопада, а з 5-го ПАТ розпочало укладати договори із заводами-постачальниками.

«Перші поставки скрапленого газу придбаного на спеціалізованому аукціоні для Волинської області розпочалися 6 листопада. Ми гарантуємо, що енергоресурс буде доставлений до мешканців Волинської області у найближчі дні, адже основними споживачами цього виду палива є мешканці сільської місцевості, оселі яких не газифіковані природним газом», - повідомив відповідальний за закупівлю та реалізацію скрапленого газу ПАТ «Волиньгаз» Ігор Козачок.

Для волинян проблема скрапленого газу дуже актуальна, адже станом на 1 листопада 2013 року, в області є близько 87 тисяч абонентів, які користуються індивідуальними газобалонними установками. З них 73 тисячі – мешканці сільських населених пунктів.

Перебої з постачанням у жовтні були пов’язані з непроведенням спеціалізованого аукціону з продажу скрапленого газу для потреб населення. Тоді ПАТ «Волиньгаз» звернулося із листами до прем’єр-міністра України Миколи Азарова та міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького, в яких повідомило про проблеми із отриманням та закупівлею скрапленого газу. Тепер проблема вирішена і у «Волиньгазі» сподіваються, що ситуація не повториться.

Зазначимо, что відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 03.10.11 р. № 1064 «Деякі питання організації та проведення біржових аукціонів з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу», скраплений газ для забезпечення комунально–побутових потреб населення області закуповується ПАТ «Волиньгаз» на спеціалізованих аукціонах за цінами виробників.

Довідка

Публічне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації «Волиньгаз» займається забезпеченням природним та скрапленим газом споживачів Волинської області. Річний об’єм транспортування природного газу – 619,695 млн. м. куб. У Волинській області експлуатується 7432,6 км розподільчих газопроводів. Рівень газифікації Волинської області природним газом становить 65,37%, в тому числі в містах 91,7%, в сільській місцевості – 39,7%.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: газ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Волиньгаз» обіцяє: дефіциту газу не буде
07 листопад, 2013, 16:44