Всеукраїнський диктант національної єдності ‒ 11 листопада

Всеукраїнський диктант національної єдності ‒ 11 листопада
З нагоди Дня української писемності та мови 11 листопада в Україні відбудеться традиційний Всеукраїнський диктант національної єдності.

Про це повідомляють Коментарі з посиланням на організатор заходу - Національну радіокомпанію України.

Цього року акція пройде під девізом: «Творити величне просто - разом! Твори хвилю єдності!». Диктант проведе доцент Київського університету імені Б. Грінченка, автор шкільних підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко.

Текст буде озвучуватися в ефірі «Українського радіо» о 13:10. Його написання буде супроводжуватися двогодинним марафоном, під час якого провідні розповідатимуть про історію та особливості акції.

Писати диктант можуть як дорослі, так і діти. При цьому перевірятися будуть лише ті роботи, які надійдуть на радіо 11 і 12 листопада.

Цього року писати диктант будуть відомі письменники Оксана Забужко, Любко Дереш, Іван Андрусяк, Марина Гримич, а також учасники групи КОЗАК SYSTEM, лідер гурту «ТІК» Віктор Бронюк, народний артист України Анатолій Матвійчук, співачка Оксана Білозір, заслужена артистка України Жанна Боднарук, телеведучий Юрій Макаров і гендиректор музейного комплексу «Мистецький арсенал» Наталія Заболотна.

Імена переможців акції будуть оголошені на початку грудня.

Всеукраїнський диктант національної єдності проводиться в Україні з 2000 року з метою дослідити рівень грамотності українців, їх знання рідної мови, а також продемонструвати солідарність тих, хто любить і шанує українську мову.

Найчастіше радіодиктант пишуть відомі українські чиновники та політики. Так, у 2010 році диктант писав міністр науки і освіти України Дмитро Табачник. При цьому журналісти виявили в його диктанті щонайменше одну помилку. При цьому, написавши диктант, Табачник назвав його легким. У 2011 році Табачник писати диктант відмовився.

Щорічно 9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Всеукраїнський диктант національної єдності ‒ 11 листопада
11 листопад, 2013, 11:28