У Міндоходів не пускають на Волинь гуманітарну допомогу

У Міндоходів не пускають на Волинь гуманітарну допомогу
На розмитнення благодійної допомоги не дають дозволу у Міндоходів, бо кажуть, що її продаватимуть як секонд-хенд, – заявляє священнослужитель Української Православної Церкви Київського патріархату Микола Гінайло.

Про це священнослужитель розповів під час зустрічі представників Волинської Ради церков з Уповноваженим Президента України з прав дитини Юрієм Павленком 10 листопада.

За словами Миколи Гінайла, церква часто зустрічається з проблемою розмитнення благодійної допомоги. Мовляв, чиновники з Міндоходів, які мають погоджувати дозволи на ввіз в Україну гуманітарної допомоги, не підписують необхідні папери. «Там є інспектор, яка повернула документи всім фондам з Волинської області», – додав він.

«Вона сказала і не пропущу, бо ви віддаєте це в секонд-хенд», – розповів Микола Гінайло. Утім, священнослужитель зауважив, що те, куди насправді «йде» гуманітарна допомога, можуть перевірити і прокуратура, і контролюючі органи.

Із тим, що така проблема існує, погодилася й голова обласної організації Товариства Червоного Хреста України Валентина Пришко.

«Я не можу образити тих присутніх, хто займається цією проблемою, бо це – нелегкі питання. Але часто наші великі мужі, які знаходяться в Києві, не розуміють цієї проблеми», – додала вона.

Уповноважений президента Юрій Павленко порадив із проблемою звернутися до першого віце-прем’єр-міністра України Сергія Арбузова.

«На рівні Мінсоцполітики розуміння вдалося досягнути і вони рішення приймають. Але воно має ще акцептуватися Міндоходів. І там є якась людина, яка просто відмовляється акцептувати ці рішення, навіть які вже ухвалені в Мінсоцполітики. Тому я просив би це звернення зробити на першого віце-прем’єра, бо в його підпорядкуванні і одне міністерство, і інше», – зазначив він.

Тож, голова Волинської ОДА Борис Клімчук попрохав підготувати і підписати відповідне звернення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Міндоходів не пускають на Волинь гуманітарну допомогу
11 листопад, 2013, 11:53