Волинське село «відрізали» від світу. ВІДЕО

Волинське село «відрізали» від світу. ВІДЕО
На роботу та навчання пішки або болотами до траси 5 кілометрів. Вже більше двох місяців відрізані від світу жителі волинського села Небіжка.

Автобус не ходить з першого вересня, перевізнику маршрут не вигідний, сільська рада допомогти з витратами не спішить, чиновники про проблему села лише днями дізналися.
Тепер шукають нового перевізника, а людей просять почекати до наступного року.

Без маршрутки жителі волинського села Небіжка вже два з половиною місяці ізольовані від світу. Автобусний рейс до села скасували, тож щодня на роботу чи навчання треба намотувати з десяток кілометрів.

До траси на попутку треба йти п’ять кілометрів або полями три. Пробиратися доводиться через калюжі та болото, тож взуття брудне, а ноги цілий день мокрі – нарікають і дорослі, і школярі.

«Дуже важко, ноги завжди мокрі. Приходимо в школу ноги в болоті…полем ідем, там ще й дорога погана…», – говорить школярка Світлана Снитюк.

«Там кущі, йдеш, оглядаєшся і боїшся. А ще з сумками, і біжиш одним бігом назад і з роботи. А ще малу з садочка, то двох одним бігом біжимо», - жителька села Тетяна Герасимчук.
Раніше маршрутка до села їздила шість разів на день, та в останнє її тут бачили у вересні. Спочатку сподівалися – перевізник повернеться, тепер переконалися – автобуса не буде.

«Якщо не вигідно мати рейс, то чи не можна чиновникам з адміністрації зробити так, щоб ті маршрутки, які проходять мимо хоч в часи пік, коли треба вести дітей в садок, в школу і вертатися з роботи в пізню пору і в негоду ну щоб з заїжджали», – говорить жителька села Зінаїда Федорчук.

Рейс до села Небіжка робити собі на збиток, – переконує перевізник. За останній місяць заробив лише 2000 гривень. Доїздився до того, що навіть мастила в автобусі немає за що замінити. Аби селяни не залишилися без транспорту власник маршруту пропонував сільраді поділити витрати, втім діалогу не вийшло.

«Водії здавали мені план 500-550 гривень вдень, на заправку та зарплату йшло 450 гривень приблизної, залишалося мені 50-100 гривень», - перевізник Віталій Глущук.

Обласні чиновники кажуть лише нещодавно дізналися, що рейсовий автобус у Небіжку не ходить. Ні транспортник, ні сільський голова не повідомили. Вплинути на приватного перевізника важко, тепер треба шукати іншого

«Ми скоригуємо графік, узгодимо його з сільською радою і виставимо на конкурс. Можливо появиться новий перевізник, який буде виконувати свої зобов'язання взяті в частині перевезення», - говорить заступник начальника управління інфраструктури та туризму Волинської ОДА Віктор Довгополюк.

Ходити пішки жителям Небіжки доведеться принаймні до кінця року, тоді відбудеться наступний конкурс для перевізників. Та чи знайдеться безкорисливий підприємець, готовий працювати майже без прибутку велике питання. Поки ж селяни лишаються без транспортного сполучення за десяток кілометрів від обласного центру.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В школу і дитячий садок підвозить шкільний автобус із Жидичина.А добираються пішки ті,хто ходить в школу і садо до Луцька.А районна влада за перевезення пасажирів із Небіжки не думає.
Відповісти
Останні новини
Волинське село «відрізали» від світу. ВІДЕО
12 листопад, 2013, 13:19