Чи має для вас значення переведення стрілок годинника? ПИТАННЯ ДНЯ

Чи має для вас значення переведення стрілок годинника? ПИТАННЯ ДНЯ
З наближенням весни українським законотворцям знову не дає спокою проблема часу. Кабінет міністрів України вніс на розгляд Верховної Ради проект Закону «Про порядок обчислення часу на території України». Урядовці пропонують запровадити час другого годинного поясу (київський час) без щорічного переведення годинникової стрілки.

В цьому законопроекті пропонують навесні перевести годинникову стрілку на літній час, а восени скасувати дію літнього часу і вже не переводити годинникової стрілки. Тобто запровадити на території України час другого годинного поясу (київський час) без щорічного переведення годинникової стрілки, як передбачено у проекті Закону.

Нагадаємо, що у вересні минулого року у Верховній Раді скасували перехід на зимовий час. Щоправда, потім депутати зважили на запевнення спеціалістів: зимовий час для України - природніший. І 30 жовтня Україна таки перевела годинники на годину назад.

І от тепер - знову...

Чи має для вас значення переведення стрілок годинника?, - запитав ВолиньPost у читачів

Віктор Яручик, викладач ВНУ імені Лесі Українки, 32 роки:

«Я за те, щоб переводити годинник кожної весни і кожної осені. Але, якщо вже не переводити, то ліпше лишитись в тому поясі, в якому ми нині є. Я думаю, що він якраз відповідає потребам.

Мені особисто подобається жити за тим часовим поясом, який використовують західноєвропейські країни. Та й Німеччина, Франція, Великобританія переводять годинники.

Я швидко звикаю до цього. Але людина - істота, яка повинна постійно змінюватись. Нічого не має стабільного в нашому житті.

Ми можемо мати проблеми навіть рейсами автобусів та поїздів. То все ж таки треба йти в ногу з тими країнами, бути схожими на які ми прагнемо».

Тетяна Зубрик-Хомич, редактор інформаційного відділу газети «Аверс-прес», 25 років:

«Особисто для мене переведення годинника – то ціла трагедія, оскільки мій організм болісно реагує на подібні зміни – болить голова, втома, сонливість...

Для мене немає значення - посплю я на годину довше чи коротше. Але для чого створювати собі цей дискомфорт?

Тому підтримую депутатів, які хочуть залишити Україну у літньому часі.

Пам’ятаю, як у школі під час переведення стрілок всі боялися запізнитися на уроки. В університеті це було гарною «відмазкою»: мовляв, стрілки не перевели і проспали.

Я не вірю у той абсурд, що ми таким чином значно економимо споживання електроенергії, тому що українці ще не навчилися використовувати ефективно світловий день, і багато хто працює ввечері і вночі.

Думаю, Україні варто взяти приклад з Росії, Грузії, Білорусі, Австралії та інших країн і позбутися радянської звички переводити стрілки годинників».

Оксана Лучко, студентка, 19 років:

«Скажу чесно: для мене переведення годинника не має жодного значення. Мені взагалі якось байдуже, якщо чесно.

Незважаючи на те, чи переводять годинник чи ні - я прокидаюсь в один і той же час. Тобто в мене, по суті, нічого не змінюється. Я встаю о шостій, але по годиннику - о п’ятій.

Я вважаю, що нашим владцям треба зайнятись чимось кориснішим, аніж в мільйонний раз думати переводити стрілку годинника чи ні? Є набагато важливіші речі. Не варто брати приклад з Росії, Білорусії чи інших країн, треба зробити так як буде краще для людей, а не для своїх власних комерційних інтересів».

Володимир Боровик, менеджер з продажу, 21 рік:

«В принципі, якщо від цих переведень є реальний толк, то хай переводять. Нема чого розкидуватись грошима, які і без того крадуть постійно. Але це лише одна сторона питання. Міняються графіки руху транспорту, наприклад, коректування біоритму людини і таке інше.

Десь це шкодить, десь корисно (принаймні, про електроенергію так стверджують). Я не можу підійти до цього питання комплексно. Судячи з інформації в інтернеті - верхи теж роками не можуть дійти згоди.

Плюс-мінус одна година вранці дуже впливає на моє висипання. Літній час більш підходить».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я категорично проти переведення годинника весною, для мене це постійне недосипання,для виїзду на ринок просинаюся о 4,30 а коли вперед переводять на 1 годину, то приходиться прокидатися о 3,30 - це шкідливо для здоров"я, виходить хронічне недосипання. Якщо говорити про економію ел.енергії, то хто хоче економити -той буде економити.Підходить нинішній час як мені, так і всім моїм колегам, а особливо дітям,бережіть здоров"я нації!!!!!!!!!!
Відповісти
Останні новини
Чи має для вас значення переведення стрілок годинника? ПИТАННЯ ДНЯ
28 лютий, 2012, 18:35