Скандал з екс-дитсадком на Волині: Генпрокуратура каже, що все добре

Скандал з екс-дитсадком на Волині: Генпрокуратура каже, що все добре
У Генеральній прокуратурі прокоментували передачу приміщення колишнього дитсадка у Нововолинську прокуратурі міста.

Лист опублікував ПроНовік.

Нагадаємо, громадські активісти міста шахтарів протестують проти передачі будівлі. Мовляв, закон забороняє цю процедуру, бо ще в 2000 році парламент вирішив, що приміщення ДНЗ можна використовувати лише для роботи з дітьми.

Натомість в Генпрокуратурі вказують на те, що дистадок закрили в 2000-му, але до того, як згадана норма вступила в дію. Тому й сумнівів у законності передачі будівлі не мають.

Лист правоохоронців прокоментувала одна з активісток Наталія Камишникова. З її слів, відповідь із ГПУ спонукає до нових запитань.

Зокрема, вона каже, що в 1998 році майно дитячого садка, який офіційно не закрили, розкрадали.

"Друге запитання. Садок іще не закрили на папері (це сталось аж 29.12.2000 р., за рішенням Нововолинської міськради №20/18), а вже здали в оренду прокуратурі (за рішенням міськради №18/5 від 26.10.2000). Що казав із приводу такої оренди дошкільної установи закон, чинний на той час?

Третє. Скільки отримало місто від прокуратури за оренду 2-поверхового приміщення і 30 соток землі упродовж 2000-2013 років? Аж 13 гривень (по гривні на рік)?! На якій підставі міськрада надала прокуратурі такі небачені пільги? Чи сплачувала прокуратура за земельну ділянку? А якщо ні, то ЧОМУ?", - пише вона.

Нагадаємо, прокуратура міста орендувала приміщення колишнього дитсадка з 2000-го до 2013 років, а нещодавно міська рада передала будівлю з комунальної власності у державну.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Скандал з екс-дитсадком на Волині: Генпрокуратура каже, що все добре
13 листопад, 2013, 11:14