У Ковелі депутати хочуть відставки Азарова

У Ковелі депутати хочуть відставки Азарова
Ковельська міська рада просить парламент відправити у відставку уряд Миколи Азарова через блокування Державною казначейською службою обслуговування платежів органів місцевого самоврядування.

Звернення підтримали усі присутні у сесійній залі депутати, включаючи двох депутатів від Партії регіонів, - повідомили у прес-службі ВО «Свобода».

Як зазначив депутат Ковельської міської ради, свободівець Вадим Ткачук, органи Державної казначейської служби сьогодні проводять відверте блокування платежів місцевого бюджету.

«Складається враження що уряд Азарова не спроможний забезпечити надходження до Державного бюджету і вирішує свої проблеми за рахунок місцевих громад, фактично займаючись нищенням місцевого самоврядування», - наголосив він.

Публікуємо текст звернення без змін та правок.

«Ми, депутати Ковельської міської ради, звертаємося до Вас, народних депутатів, з приводу критичної ситуації, що склалася з казначейським обслуговуванням платежів органів місцевого самоврядування.

Касове виконання рахунків державного та всіх місцевих бюджетів законодавством покладено на органи Державної казначейської служби України. Отже, затримки або блокування у проведенні розрахунків місцевих бюджетів – це грубе порушення як Конституції України, так і фінансової дисципліни.

Однак в останні місяці територіальні органи Державної казначейської служби України фактично блокують проведення платежів за роботи у сфері житлово–комунального господарства та капітального будівництва, що унеможливлює подальше виконання підрядниками ремонтних та впорядкувальних робіт.

Складається парадоксальна ситуація, коли міста, селища в умовах гострого дефіциту місцевих бюджетів знайшли кошти на фінансування ремонтних робіт у дитячих садочках, ремонтів вулиць, доріг комунальної власності, об’єктів житлово-комунального господарства та благоустрою, утримання бюджетних установ, соціальної інфраструктури, але не можуть ними скористатися, оскільки платіжні доручення зі всіма документами, передбачені чинним законодавством України, залишаються в органах Державного казначейства без виконання. Невчасне проведення розрахунків розпорядниками коштів з виконавцями робіт та надавачам послуг призводить до виникнення заборгованості із заробітної плати працівникам підприємств та організацій міст, у тому числі комунальних підприємств.

Ми, депутати Ковельської міської ради, усвідомлюємо, що Державна казначейська служба – це той інструмент, яким Кабінет Міністрів намагається рятувати безнадійний фінансовий стан, руйнуючи при цьому основи місцевого самоврядування. Тому звертаємося до Вас, шановні народні депутати України, негайно відправити у відставку уряд, який спровокував своїми діями бюджетну кризу», - зазначається у зверненні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Рішення внесла "Батьківщина"!
Відповісти
Як би там не було корпус народних обранців імені бронепоїзда "Депутат Балтики" почав випускати пар. З усіх своїх членів. Два тижні думали-гадали: чим би то зайнятися на другому пленарному засіданні 43 сесії, бо ж планувалася вона, як анонсувалося, для внесення змін в Генплан Ковеля. Проте зміни, як на зло, не вносилися вже який місяць. А землю поділили на першому пленарному засіданні.
Наш "корпус", знаєте, не шукає легких шляхів.: піар-аси більшості від "Батьківщини" вирішили зробити "зустрічний підпал" (аби збити інформаційну хвилю, спровокованої кіндерами істерії від ініціативи такого собі Косцьов'ята щодо школи ім. Ю.Тимошенко) - от і придумали - відправити у Космос супутник..., тьфу - ні, Уряд у відставку. З таким самим успіхом, що і супутник на орбіту. Кіндери хочуть переконати нас у власній адекватності і серйозності? Ви вірите, що ковельських "гігантів мислі" послухають нардепи і, забивши на.., тьфу-ти, забувши про Євроінтеграцію і звільнення Юлі, збуджені кинуться задовільняти гарячі еротичн.., е-е-е-х, політичні фантазії Віри Федосюк, написані нею під диктовку «вищих сил» вночі перед сесією?
Розрахунок авторів політичної технології виправдався на всі 100%. Кажуть, коли Віра Іванівна йшла по подіум..., ну що ж ти скажеш..., по сцені - до трибуни, а голова Кіндер ставив усіх..., ні, усім пропозицію на голосування, то піднялися у всіх членів, гм, руки. Навіть члени регіонів не стрималися. І підняли їх догори. «Здайомсу!», - тіпа.
Бо як пояснити, що кавалер двох орденів Червоної Зірки полковник Володимир Матвеєв, який, між іншим, не простий член, а голова місцевої організації Партії Регіонів, ніби заворожений ногами..., от же..., глибиною аргументів бютівської відозви, разом з політичними опонентами взявся вимагати публічної еякул…, от же, екзекуції - звільнення голови Партії Регіонів Миколи Азарова, який у вільний від партійної роботи час займає посаду Прем'єр-міністра України. "Вот, вам, парабеллум!", - але це з іншої опери...
Сам мер Кіндер просто оху..., ошалів від такої одностайної підтримки. Для протоколу він проговорив у мікрофон, звертаючись під загальний регіт, так виглядало, до групи ковельських регіоналів-камікадзе:"Тільки-що, ви фактично прийняли заяву про відставку Уряду!".
А зубоскалити бютівцям, справді, було чого. Бо ж у Ковелі саме регіоналу Матвеєву вони довірили святая святих - бути головою бюджетної комісії міськради. Повязали, так сказать, кров'ю..., хм..., грошима, що, як відомо, таки є кров'ю економіки. Тепер усі стрілки можна перевести на регіоналів, які і в Ковелі завалили бюджетний процес. Не проконтролювали, наприклад, хто винен, що придбаний родиною Кіндера, по заниженій у вісім разів ціні, особняк спричинив ненадходження до бюджету значних сум, за які тепер Віра Федосюк грудьми лягає під.., за народ і справедливість. Сльози навертаються, від прочитаного: "що унеможливлює подальше виконання підрядниками ремонтних та впорядкувальних робіт»!
Як зробити за кошти Клімчука під вікнами нової хати Кіндера по вулиці 1 Травня супер-пупер дорогу, то знімати Уряд потреби не було, а як розрахуватись за ремонт в кабінетах міської ради, за бруківку і зрізані туї перед міськрадою - то Азіров - геть?! Матвеєв винуватий?
Де гроші? В пі…, ой, тумбочці.. Відомо, звідти їх можна взяти тоді, коли туди сам чи хтось для тебе поклав. Однак за офіційними даними, опублікованими в ЗМІ, бюджет міста залізничників не виконується – недобір складав понад 4 мільйони гривень. В той же час, як звітує ковельський виконком, для забезпечення своєчасного фінансування захищених статей видатків в органах того ж Державного казначейства отримано півтора десятка безпроцентних позик на суму понад 60 мільйонів гривень. То як же так? То дають Кіндеру гроші чи не дають? І хто винен, що в ковельську "тумбочку" кіндери грошей не несуть?
Мы не сделали скандала —
Нам вождя недоставало:
Настоящих буйных мало —
Вот и нету вожаков.
Но на всяческие бредни
Сети есть у нас и бредни —
Не испортят нам обедни
Злые происки врагов!
Пусть безумная идея —
Вы не рубайте сгоряча.
Вызывайте нас скорее
Через гада главврача!
С уваженьем... Дата. Подпись.
Отвечайте нам, а то,
Если вы не отзовётесь,
Ох, мы напишем... в "Спортлото"!
Відповісти
Чого ще забажають ковельські дупутати??
Відповісти
Останні новини
У Ковелі депутати хочуть відставки Азарова
13 листопад, 2013, 14:47
Фітнес-бум у Луцьку*
13 листопад, 2013, 14:31