Губернатор: найбільший університет Волині «не хоче» готувати якісних педагогів

Губернатор: найбільший університет Волині «не хоче» готувати якісних педагогів
Підготовка педагогів у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки не відповідає належним стандартам, вважає голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук під час фіналу конкурсу «Кращий студент Волині-2013», що відбувся у Луцьку в четвер, 14 листопада.

Клімчук зазначив, що найбільш якісних педагогів на Волині готують Луцький педагогічний коледж та Володимир-Волинський педагогічний коледж імені Агатангела Кримського.

«Те, що не хоче робити Східноєвропейський університет. Вперто не хоче робити! Готувати педагогів, мусять робити два коледжі наші, Луцький і Володимир-Волинський, і роблять це блискуче… Святе місце пусто не буває», - зазначив губернатор.

«Попереджаю передостанній раз ректора, ректорат і всіх. Нам потрібні класні вчителі, хороші, креативні вчителі», - додав він.

Борис Клімчук заявив, що готовий допомагати університету:
«… Східноєвропейський університет має ще шанс зайняти нішу підготовки класних вчителів. З наступного навчального року я готовий допомогти розширити програму, пролобіювати в Міністерстві освіти ті питання, які треба».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Клімчук, СНУ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 21
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
СНУ це помийна яма...а не вуз...Наукова база ЛНТУ набагато краща... СНУ отстой
Відповісти
А де роботу тим педагогам знайти???? Нехай спочатку старий бородань допоможе тим випускникам які сидять на касах в супермаркетах або на ринку торгують!
Відповісти
кадри для варшавського ринку. СхідноГЕЙропський університет опустився нижче рівня педучилища!
Відповісти
СНУ готує кадри які готові голосувати за Палицю і його свиту на виборах і продавати свій голос. так що основну функцію цей університет під керівництвом Коцана і Констанкевич успішно виконує.
Відповісти
Пане Борисе, це не вуз винний - як студент захоче, сам зробить із себе суперпрофесіонала. Нащо студентам самовдосконалюватись, коли вони прийдуть на перше робоче місце при повній ставці на зарплату 1200 грн (відмінусуйте дорогу, канцтовари, піпір, дрібні витрати, їжу). Що лишиться із тієї 1200? Так парадокс у тому, що тепер і на зарплату 1200 неможна влаштуватись. Щоб мати роботу - треба мати знайомства. Роботи для простих студентів-педагогів нема. Хай студент буде мати 3 червоні дипломи - піде на базар, як немає зв_язків
Відповісти
Шановний Знаток!Хорошого педагога візьме любий вуз або школа.І це незаперечний факт.Я перестав поважати керівництво і викладачів СНУ ще після того як вони в угоду Коцану та Палиці перейменували ВНУ в СНУ.Я памятаю помаранчеву революцію,як викладачі тоді ще ВНУ бігали по місту і верещали на кожному кутку що вони патріоти свого краю.І що???Що дало студентам перейменування ВНУ в СНУ?НІЧОГО!!!Ті ж самі викладачі,ті ж самі побори,та ж сама корупція.Вуз поступово стає карманною маріонеткою Палиці.Як може бути прикладом для майбутніх викладачів України депутат-найбільший прогульщик Верховної Ради і по сумісництву голова Наглядової ради СНУ імені Лесі Українки???На кого рівнятися майбутнім викладачам?На "вора в законі"???
Відповісти
"Хорошого педагога візьме любий вуз або школа", - куме ви такий наївний. Не візме, бо людині без зв_язків туди не попасти. Усі вакантні посади займаються наперід "по-блату". Коли оголошують конкурс - уже усім зрозуміло, хто переможе. Докажи зворотнє? У відділах освіти стоять у чергах на роботу учителем по 10 років, думаєте роботи немає? Для звичайних нема роботи...
Відповісти
Та було би добре, якби той універ перевіряючи органи перевірили, тільки так на-совість
Відповісти
Закінчила навчання в університеті 5 років тому, це при тому, що вчилася відмінно. Коли прохожу повз нього - хочеться заплющити очі і внутрішньо порадіти, що роки навчання - позаду. А теперішнім студентам не заздрю.
Відповісти
А на освнові чого губернатор зробив такі висновки?
Відповісти
ректор табличку"ділення" не вивчив
Відповісти
навіть не доцент..
Відповісти
Правильно Клімчук сказав.А Кум правильно написав.Треба повернути назву нашому вузу ВНУ.Це гордість нашого краю.А зараз це якесь "недоразумение":)
Відповісти
Як не назви, а якість знань...?
Відповісти
Справедливих і чесних викладачів, нормального працевлаштування - оце і все, що треба студентам.
Відповісти
Гей, молоді вчителі, ви де? Ау-у-у! Наша сільська щкола і хату вам дасть, і городу трохи, щоб їсти мали що, і автобус з Каменя-Каширського часто ходить. Ні, вам би в супермаркет на касу або на ринок, аби в місті.. От мені вас і не шкода, не пускайте сльозу, що влаштуватись нема де.Робити не хочете, а нам англійську математичка з горем пополам викладає...
Відповісти
Якщо студентка корінна лучанка, чого вона має їхати на Полісся? Якраз полішуки не хочуть повертатися на малу Батьківщину працювати. І це ваші пролбеми.
Відповісти
ну, по0перше, СНУ - університет, а не педінститут, в дипломі зазначено "спеціаліст", а не "вчитель", по-друге, роботу в школі знайти - велика проблема, пенсіонерів силою не виженеш, молоді місця немає. А по-третє, "цільові направлення", що дають пільги при вступі - ось де треба навести порядок! Повертатись туди, звідки дали направлення - в село, район, жоден не хоче, усі норовлять у Луцьку залишитись будь-якою ціною!
Відповісти
дорогу молодим, пенсіонерів - на пенсію
Відповісти
Шановний, Борисе Петровичу, якщо з вашої впертої волі, підвищенням кваліфікації високопрофесійних учителів, яких готують у педколеджах, буде керувати такий " вчитель-професіонал, отаман і козак-генерал" олешко, то кінець освіті на Волині. Учителя не буде ніякого, лише козачата!!!!
Відповісти
Останні новини
Губернатор: найбільший університет Волині «не хоче» готувати якісних педагогів
15 листопад, 2013, 09:23