Села під Луцьком обзаводяться каретками «швидкої»

Села під Луцьком обзаводяться каретками «швидкої»
Новеньке авто з’явилося в амбулаторії загальної практики сімейної медицини села Білостік Луцького району – це вже дев’ята каретка «швидкої», придбана для медичних установ Луцького району за чотири останні роки.

Про це повідомляє служба інформації ВОДТРК.

Амбулаторія загальної практики сімейної медицини, що у селі Білостік Луцького району, функціонує вже чотири роки. Тут надають медичну допомогу мешканцям дев’яти найближчих сіл - а це понад 3 тисячі краян.

«Досі доводилося працювати впівсили, адже через старенький автомобіль «швидкої» допомогти всім не було можливості», - зізнається фельдшер амбулаторії Валентина Рабчевська.

Щоденно в амбулаторію звертається за допомогою до 30 людей. У медичному закладі є стоматологічний кабінет, кімната фізпроцедур, маніпуляційна, амбулаторія, кабінет щеплень і, навіть, денний стаціонар.

А віднині пацієнти разом із медиками тішаться новому автомобілю. Кажуть, що чекали на нього вже давно. Для сільської амбулаторії придбати новий автомобіль «швидкої» – завдання непосильне. Тому за допомогою звернулися до районного керівництва.

Хоча Волинь і не увійшла до пілотних регіонів щодо реформування медичної галузі, але зміни в області тривають. Вже створено Любомльський госпітальний округ. На черзі – Ковельський.

«Головне, що кошти ходять за людиною. Якщо раніше гроші виділялися на кількість ліжкомісць, то нині – на жителя. Це означає, що кошти сконцентровані», - вважають медики.

А, відповідно, можна сподіватися і на поліпшення медичного обслуговування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.