Ремонт фасаду Волиньради обійдеться у мільйон

Ремонт фасаду Волиньради обійдеться у мільйон
На ремонт фасаду будинку Волинської облради спрямують майже мільйон гривень.

Чиновники кажуть, що ситуація критична: штукатурка почала падати на відвідувачів, пише Сила правди.

Луцькій будівлі, де розміщуються Волинська обласна рада та державна адміністрація, вже 35 років. Приміщення поступово руйнується. Штукатурка поблизу діючого входу в будівлю почала сипатися прямо на голови відвідувачів установ.

«Штукатурка пустотіла, потрапляє волога, відвалюється і мусимо робити ремонт, тому що падає на голову це все. Нещодавно шматок прилетів прямо поміж депутатами. В деяких місцях штукатурка здулася, буде ще падати. Можна було б просто оббити, але буде як Брестська фортеця», – розповів керівник комунальної установи «Управління будинком Волинської обласної ради» Ігор Баранчук.



У планах збити стару штукатурку на частині приміщення поблизу діючого входу та затерти фасад новими сучасними матеріалами, зробити відкоси та пофарбувати в тон з рештою приміщення.

Тендер виграло підприємство «ПІК» («Пошук, Ініціатива, Контакт») Волинської обласної організації Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України». Від очікуваної вартості вони знизили ціну на 17 тисяч гривень. Відтак ремонт фасаду обійдеться у 982 тисячі гривень. З них третина суми – зарплата робітників, 235 тисяч – вартість матеріалів, 164 тисячі – податок на додану вартість.

Роботи планують завершити найближчим часом, до морозів.

«Там новітні технології. Хочеться, щоб воно принаймні трималося років 5-10. Я розумію, що зараз війна. Але це – будинок обласної ради. Він має виглядати достойно», – каже завгосп облради.

Варто зазначити, що фірма-підрядник нещодавно фігурувала в кримінальній справі про розтрату бюджетних коштів. У справі йшлося, що «ПІК» ремонтував школу в селі Радовичі Володимирського району. Підрядник відійшов від проекту по багатьох пунктах та вніс неправдиві відмості щодо об`ємів та вартості фактично виконаних будівельних робіт, за що йому переплатили 50 тисяч гривень. «ПІК» гроші не повернув. Справу закрили у зв`язку із закінченням строків давності.

Установа з управління будинком Волинської облради загалом за останні два роки провела закупівель на понад 18 мільйонів гривень. Майже 15 мільйонів з них стосувалися комунальних послуг: водопостачання та водовідведення, опалення, електропостачання. Окрім ремонту фасаду, цьогоріч у липні для будівлі ради на 300 тисяч гривень замовили ще пластикових вікон.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.