В обласному центрі Волині готуються до можливих блекаутів

В обласному центрі Волині готуються до можливих блекаутів
Сьогодні, 25 жовтня, у Луцькій міській раді відбулося командно-штабне навчання на тему: “Про готовність органів управління, сил та засобів спеціалізованих служб цивільного захисту, об’єктів критичної інфраструктури до дій в умовах блекауту”. Мета заходу – відпрацювати спільні дії на випадок аварійної ситуації з тривалим відключенням електроенергії та припиненням надання послуг тепло- та водопостачання.

Про це інформує Луцька міська рада.

Участь у навчанні взяли старости старостинських округів Луцької міської територіальної громади, керівники Луцького районного управління ГУ ДСНС у Волинській області, представники департаментів економіки, ЖКГ, освіти, управлінь охорони здоров’я, капітального будівництва, відділів з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, транспорту, АТ “Волиньгаз”, комунальних підприємств “Луцьктепло”, “Луцькводоканал”, “Луцьке електротехнічне підприємство – Луцьксвітло”, “Парки та сквери м. Луцька”, “Луцькспецкомунтранс”, ЖКП.

Практична частина навчань проходила на підприємствах тепло- та водопостачання та пунктах незламності. Зокрема, на об’єктах КП “Луцькводоканал” за повної відсутності струму відпрацювали подачу води від генераторів та наповнення цистерн. На КП “Луцьктепло” перевірили подачу теплоносія від джерела резервного живлення. Після цього оглянули мобільні пункти незламності, укриття, розгорнуті на території підрозділів ДСНС, а також пункти незламності, створені у комунальних закладах громади.

Підбиваючи підсумки командно-штабного навчання, міський голова Ігор Поліщук зазначив: “Ми змогли переконатися, як під час блекауту працюють на дизель-генераторах наші водозабори та свердловина, що забезпечує накачування води у велику тару. Також побачили роботу великої потужної котельні від дизель-генератора. Переконалися в тому, що в пунктах незламності, які знаходяться в школах, працює все необхідне – і пічки-буржуйки, і дизель-генератори. Оглянули намети незламності (їх буде чотири), які ДСНС розгортатиме у різних частинах міста у випадку блекауту”.

Водночас міський голова наголосив на необхідності ще раз провести внутрішні навчання на відповідних підприємствах, з метою додатково пропрацювати алгоритми дій у разі надзвичайної ситуації. “Якщо надзвичайна ситуація стається вдень, то алгоритм дій один, тому що переважна більшість людей знаходяться на своїх місцях. Якщо надзвичайна ситуація стається вночі, то алгоритм інший, тому що значна частина працівників знаходиться вдома, – зазначив Ігор Поліщук. – Крім того, окремо наголошую на питанні забезпечення пальним. Оскільки всі генератори на підприємствах, лікувальних установах, пунктах обігріву і пунктах незламності потребують щоденної заправки, питання доставки і заправки є дуже важливим”, – підкреслив міський голова.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.