На Волині чоловік закопав у землю небезпечні хімікати. ФОТО

На Волині чоловік закопав у землю небезпечні хімікати. ФОТО
Дві бочки із непридатними хімічними засобами захисту рослин закопав у землю волинянин.

Тепер на чоловіка чекає штраф, ‒ повідомляють у прес-службі волинської міліції.

Працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Волинській області розпочали досудове розслідування за фактом незаконної утилізації 440 літрів непридатних засобів захисту рослин, які становили небезпеку життю і здоров’ю громадян.

«Кримінальне провадження за частиною першою статті 239 Кримінального кодексу України, тобто забруднення або псування земель, розпочате щодо начальника підрозділу державної пожежної частини у Рожищенському районі», – розповів начальник відділу УДСБЕЗ УМВС в області Віталій Рибій.

Правоохоронці встановили, що чоловік, попередньо домовившись із екскаваторником, під’їхав до території складів для зберігання непридатних хімічних засобів захисту рослин «Рожищерайагрохім». Під його чітким керівництвом екскаваторник викопав яму, куди згодом закопав дві металеві бочки ємкістю 220 літрів кожна з хімікатами.

«Відповідно до протоколу вимірювання складу та властивості ґрунтів, складеного спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції в Рівненській області, встановлено, що показники нітратів, рухомого фосфату, рухомої сірки та амонію обмінного за гранично допустимою концентрацією значно перевищені. Таким чином своїми умисними протиправними діями посадовець забруднив землі речовинами, шкідливими для життя і здоров’я громадян», ‒ підсумував Віталій Рибій.

Про небезпечне сусідство із хімікатами говорять також люди, що живуть неподалік. «У нас і врожаї останнім часом не такі, як були, – бідкається місцева жителька. – Гірше повітря стало… Навіть трава не має того запаху, бо оте все пішло у воду».

У результаті за таке «прибирання» території чоловікові доведеться сплатити штраф або поплатитися посадою.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: екологія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
К Вдсбз обращаюсь, в конце 90 в сокиричах на месте бывшей воинской части целый состав химикатов из европы схоронили, точнее может сказать гражданин Малесик или Пинкевич они руководили в то время територией в/ч, или это просто избираемое правосудие, сейчас это модно по европейски...
Відповісти
Останні новини
На Волині чоловік закопав у землю небезпечні хімікати. ФОТО
21 листопад, 2013, 12:47