Ковельчани проти того, щоб ринки не працювали у неділю

Ковельчани проти того, щоб ринки не працювали у неділю
Дві третини мешканців Ковеля вважають, що міські ринки мусять працювати у неділю – натомість, місцеві священнослужителі православних церков з міркувань на користь захисту християнських традицій вважають, що у неділю ковельчани мають йти до церкви, а не на ринок.

Про це інформує прес-служба Ковельської міської ради.

Уподобання ковельчан досліджували на офіційному сайті міськради впродовж року через опитування громадської думки щодо того, чи повинні працювати ринки в місті Ковелі у неділю.

«Неодноразово це питання піднімалося на засіданнях Громадської ради при міському голові. Але думки присутніх завжди різнилися. Тому вирішили спитати городян у інтернеті», - кажуть чиновники.

Як і передбачалося, майже всі підприємці ринків голосували за робочу неділю.

«Для підприємців вихідні, тобто субота і неділя, це час найбільшого отримання прибутків. Саме у вихідні покупців найбільше. Серед них не лише ковельчани, а й мешканці навколишніх районів та республіки Білорусь. Тому для підприємців відмова від роботи ринків у неділю означає втрату чималих прибутків», - кажуть підприємці.

Та й серед ковельчан переважає думка, що у неділю ринки мають працювати, бо це зручний день для здійснення покупок. Таким чином, за результатами опитування 72% респондентів проголосували «за», а 28% – «проти» роботи ринків Ковеля у неділю.

«Проведення опитування є вагомим аргументом в обговоренні цього питання. Для міської влади важливою є думка громади. Водночас, варто знайти порозуміння із місцевими священиками. Тому питання роботи ринків у Ковелі залишається відкритим», -констатуютть у міській раді.

Наразі у Ковелі працює два ринки – Центральний на вулиці Брестська та Привокзальний. Режим їх роботи незмінний – Центральний ринок не працює щопонеділка, а Привокзальний – щовівторка. Ці дні є санітарними. Крім того, на великі державні та релігійні свята, незалежно від дня тижня, ринки не працюють.

Варто зауважити, що обмеження роботи ринків у неділю не знайшла підтримки у багатьох містах України, де відповідні рішення в різні роки були прийняті депутатами місцевих рад. Зокрема в Івано-Франківську, Трускавці, де свого часу депутатами були задоволені звернення працівників ринків щодо надання дозволу на торгівлю у неділю.

Проте на Івано-Франківщині і Львівщині є містечка, де не працюють у неділю не лише ринки, а й магазини. Але для України така практика є винятком. Для багатьох європейських країн – це звична річ. Адже їх духовні цінності формувалися впродовж століть. І режими роботи торговельних закладів погоджені не з бізнесових міркувань, а з релігійних.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Які, нахрєн, традиції? Забули ті попи, що кесарю касерево? До чого тут ринки до їх толстозадих бездушних тіл? Чи їм мало яєць бабульки на свята приносять? Чи не всі тойоти кемрі ще собі купили? Ось де люстрацію б провести... от би народ ся натішив би :-)
Відповісти
Останні новини
Ковельчани проти того, щоб ринки не працювали у неділю
01 березень, 2012, 11:35