Чоловік влетів у бурякорізку, бо був п’яний

Чоловік влетів у бурякорізку, бо був п’яний
Суд виніс вирок у справі загибелі чоловіка на Гнідавському цукровому заводі наприкінці листопада 2011 року: винним визнаний помічник начальника зміни на ім’я Олексій.

Про це пишуть Відомості.UA.

Нагадаємо, тоді одного з працівників заводу розчленувала система для подрібнення буряків.

Як стало зрозуміло з матеріалів справи Олексій, відповідно до своїх службових обов’язків, здійснював приймання зміни, а також відповідав за приймання наказів і розпоряджень керівництва заводу.

Одним із них є «Порядок відсторонення від роботи працівників ПАТ «Гнідавський цукровий завод» при наявності алкогольного та наркотичного сп’яніння».

У той день на нічну зміну заступав його давній друг і кум Василь. На підприємстві він був сезонним працівником виробничої дільниці, а саме подачі цукросировини на завод.
Однак на роботу чоловік прийшов напідпитку. Його товариш Олексій це помітив, але, як потім пояснив слідчим, вважав, що той витверезиться, до того ж не було ким його замінити.

Василь же переконував, що він у нормі, зможе працювати.

Олексій повірив, але коли прийшов за кілька годин, аби перевірити йог роботу, помітив, що той ще більше сп’янів. «Його мова була нечіткою, але на ногах тримався», - йдеться у поясненнях.

Щоб вигородити свого друга перед начальством, Олексій не став нікому повідомляти про його стан на робочому місці. Хоч згідно з інструкцією, мав би це зробити, а також скласти акт про відсторонення працівника від роботи.

Натомість він попросив товариша піти проспатися у вагончик робітників. Той зробив вигляд, що послухався, і попрямував до вагончика.

Олексій же пішов перевіряти роботу інших працівників зміни. Та через дві години його потривожив тракторист, який у зміні працював поряд із Василем.

«Я нагортав йому буряк, а він змивав його гідрантом у рів, - розповів у своїх свідченнях тракторист. – Василь заступив на зміну в нетверезому стані. Я був присутній при розмові Василя з Олексієм, коли Олексій просив його піти проспатися, одначе він продовжив працювати. Востаннє я бачив Василя о пів на другу ночі, коли нагорнув йому буряків і від’їхав. Через 15 хвилин знову почав нагортати буряки, але помітив, що Василь іще не змив у рів попередніх».

Тракторист одразу повідомив Олексію про зникнення працівника з робочого місця.

Почалися пошуки. Олексій разом зі змінним кагатником пішли уздовж рову. Присвічували ліхтарем, уважно вдивлялися, проте нікого не помітили. Вони дзвонили на мобільний зниклого, але той не відповідав, потім шукали його на території заводу – також безрезультатно.

Вже під ранок Олексій пішов у заводський гуртожиток, де проживав Василь, однак і там чоловіка не було.

Під кінець зміни – о 7:30 ранку – Олексій змушений був повідомити начальнику зміни про те, що одного працівника нема на робочому місці, а також зателефонував до дружини зниклого й усе їй розповів. Жінка звернулася у міліція.

Того ж дня ввечері до Олексія зателефонував начальник зміни та сказав, що при встановленні причин зупинки бурякорізки в оглядовому люку виявили людську ногу.

Про інцидент повідомили голові правління заводу, інженеру з охорони праці, викликали правоохоронців. Поки чекали на міліцію, у бурякомийці знайшли інші рештки людського тіла.

Відповідно до висновку судово-медичної експертизи, Василь потрапив до дробильного агрегату і загинув. Найімовірніше, з необережності, бо був п’яним. «Вміст етилового спирту в крові становив 3,17 проміле, що відповідає важкому ступеню алкогольного сп’яніння.

А ще у висновках експертизи сказано: «достовірно судити про причину смерті не є можливим у зв’язку з відсутністю всіх частин тіла».

Дружина загиблого просила суворо не карати Олексія, адже, на її думку, він не винен у тому, що сталося.

Суд узяв до уваги усі обставини події і призначив помічнику начальника зміни «покарання у вигляді двох років обмеження волі без позбавлення права обіймати організаційно-розпорядчі посади. На підставі ст. 75-76 КК України звільнити його від призначеного покарання, якщо він упродовж одного року не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього обов’язки».



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: смерть, суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
жах, а як цьому Олексію жити зараз з таким страшним тягарем на душі?
Відповісти
Його вина така ж як і у всіх інших на тому заводі..Це бачив не лише Олексій...хто ж очікував, що таке може статися!!! Якби Олексій доповів керівництву то Василя би звільнили і не факт,що він кудись ще влаштувався!Люди схильні до вживання алкоголю після втрати роботи від нічого родити "ідуть" в довгий "запой". Як результат Олексій став би ворогом бо залишив сімью без грошей і кинув чоловіка в чарку!
Відповісти
Мені цікаво чи останки тіла попали в готову продукцію заводу?
Відповісти
Останні новини
Чоловік влетів у бурякорізку, бо був п’яний
01 березень, 2012, 11:43