У Луцьку вшанували річницю Голодомору за допомогою картин. ФОТО

У Луцьку вшанували річницю Голодомору за допомогою картин. ФОТО
На Театральній площі в центрі Луцька 23 листопада відбувся флеш-моб, учасники якого продемонстрували жителям міста картини, присвячені тематиці Голодомору 1932-1933 років.

Флеш-моб організувала громадська організація «Іскра». Долучилися також активісти «Пласту» та небайдужа молодь. Всього близько 30 людей.

«Мета сьогоднішньої акції - наголосити на трагедії, яка відбулася 80 років назад. У 2009 році Служба безпеки України надала таку статистику, що загинуло(під час Голодомору, - ред.) більше 10 мільйонів чоловік. Ми хочемо показати, що люди не мусять забувати такі дати», - зазначив один з організаторів Андрій Отченаш.

Активісти презентували картини, написані студентами Луцького училища культури та мистецтв імені Стравінського, Східноєвропейського національного університету та художніх шкіл міста.

Нагадаємо, 80 років тому, у 1932-1933 роках на території Наддніпрянської України радянська влада організувала штучний голод, спрямований на знищення українців. Щороку 23 листопада в Україні відбуваються скорботні заходи в пам'ять про ці події.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: голодомор
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
памятаємо...
...і це добре
Відповісти
http://rusmir.in.ua/rus/4749-operaciya-golodomor-provokaciya-gosdepa-ssha.html
Відповісти
Останні новини
У Луцьку вшанували річницю Голодомору за допомогою картин. ФОТО
23 листопад, 2013, 17:35