Концерт органної музики в Луцьку. ФОТО

Концерт органної музики в Луцьку. ФОТО
У луцькому костелі святих Павла і Петра лунала органна музика.

На органі грала Вікторія Гамазова, органістка Дніпропетровського Будинку органної та камерної музики у Лютеранській церкві Христа Спасителя, - пише Волинська правда.

У храм ввечері прийшло багато лучан, щоб насолодитися музикою. Церковні лави були заповнені вщент. Дехто прийшов із дітьми.

Органістка розповіла, що під час вечора лунатиме музика ХVIII-XIX століть німецьких та французьких композиторів. Кожний музичний твір вона доповнювала розповіддю про композиторів.

Наприклад, Бах вважав, що музика має бути натхненною Богом і линути саме до нього. Він також вважав музику способом поклоніння Богу. Чимало його музичних творів присвячені біблійним темам. Під час вечору органному музики прозвучали і хоральні фантазії – це музика, яка, наче мереживом, оточує якусь релігійну думку. Лунали і пасхалії – це урочистий танець-хода.

Цікавою виявилася і французька барокова музика ХVIII, яка відзначається розкішними тембрами та водночас простотою звучання.

Загалом на концерті органної музики побувало близько 200 лучан. Після кожної виконаної мелодії у залі ставало дуже тихо і аж тоді лунали оплески.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: дозвілля
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Наскiльки регулярно в костьолi проводяться органнi концерти?
Це ж РОДЗИНКА для городян i туристiв.

В Киевi в Катерининськiй церквi на Андрiiвському узвозi вже багато рокiв проводять концерти старовинноi iнструментальноi музики навiть без органу.
Відповісти
Уже второй раз в этом году
Відповісти
Все было классно, публики было поболее чем в прошлый раз. Только немного задрали вот эти типа фотографы со вспышками. Неужели нельзя фоткать перед концертом или в промежутке между композициями? Зачем отвлекать публику, ведь не все сидят с закрытыми глазами. Да, и еще, там звучала французская музыка ХІХ века, а не ХVIII века.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку буде марш фанів
25 листопад, 2013, 14:19
Концерт органної музики в Луцьку. ФОТО
25 листопад, 2013, 13:45