Крим став на бік Азарова

Крим став на бік Азарова
Кримський парламент підтримав рішення Кабінету міністрів України припинити підготовку до укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

За це рішення на пленарному засіданні Верховної Ради автономії проголосувало 79 депутатів з 85, що взяли участь в голосуванні, ‒ пише Дзеркало тижня з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Документ потримали депутати фракцій : «Регіони Криму», «Союз», «Руська Єдність» і «Комуністична партія України». Не підтримали рішення депутати фракції «Курултай-Рух».

«Підтримати рішення Кабміну про призупинення в інтересах національної безпеки процесу підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС», ‒ йдеться в рішенні парламенту «Про політичну ситуацію».

У документі кримські депутати також засудили «деструктивні дії ВО «Свобода», ВО «Батьківщина», політичної партії «УДАР», які спекулюють на загальнолюдських цінностях, що нагнітають істерію навколо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і вдаються до політики шантажу, що ведуть до розколу в суспільстві, дестабілізуючи суспільно-політичну ситуацію в країні».

Верховна Рада автономії також вирішила «зміцнювати дружні зв’язки з регіонами Російської Федерації та інших країн, міжнародними організаціями шляхом укладення та реалізації рівноправних і взаємовигідних угод в галузі економіки, науки, освіти, охорони навколишнього природного середовища, природокористування, у соціально-культурній сфері».

Крім того, кримські депутати також закликали кримчан «направити всі зусилля на збереження Криму як території стабільності і міжнаціональної злагоди».

Виступаючи перед депутатами, автор проекту рішення парламенту кримський спікер Володимир Константинов зазначив, що ухвалене українським урядом рішення про призупинення процесу підготовки до підписання угоди Україна ‒ЄС відповідає їхнім національним інтересам і бажанням переважної більшості кримчан.

«Думаю, що це рішення нам слід якомога активніше підтримати. Тим більше, що є в країні сили, які зустріли його в штики», ‒ сказав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЄС
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну так правильно, Крим - то Росія.
Відповісти
Крим - це Гондурас
Відповісти
це Україна, де тимчасово перебувають іноземні війська, а кримський спікер просто бізнесмен, куди вітер подує, туди і він
Відповісти
Документ потримали депутати фракцій : «Регіони Криму», «Союз», «Руська Єдність» і «Комуністична партія України».
Відповісти
Останні новини
Крим став на бік Азарова
27 листопад, 2013, 13:16