Москаль розповів, як знайти вбивць начальника луцької міліції

Москаль розповів, як знайти вбивць начальника луцької міліції
Аби ліквідувати в Україні корупцію, необхідно створити Антикорупційне незалежне бюро до якого би входили спеціалісти з правоохоронних органів, які мають незаплямовану репутацію, - вважає народний депутат Геннадій Москаль.

Таку думку Москаль озвучив 1 березня в Луцьку.

Депутат заявив, що йому відомо про прояви корупції у міліції, зокрема ті, які описували у своїх зверненнях волинські міліціонери.

«Я не знаю, як при новому міністрі, а при Могильові це, напевно, було. Деякі начальники МВС, яких я зустрічав у Києві, казали: напевно, звільнимося, бо таку суму не знаємо, де можемо зібрати», - зазначив Москаль.

Зі слів Москаля в Україні рівень корупції сягнув рівня африканських країн. Депутат каже, що поняття корупції і відповідальності за корупційні діяння варто було би закласти в перший розділ Кримінального кодексу України та створити Антикорупційне незалежне бюро. Подібна інституція існує зокрема у Польщі.

«Не потрібно вигадувати велосипед, він вже вигаданий у постсоціалістичних країнах. Тобі б ми не говорили про корупцію у волинській міліції, луцькій, тоді би знайшли хто вбив начальника міліції Луцька Швачку. За що, хто замовив», - каже народний обранець.

«Що таке хабар? Самий негативний персонаж сьогодні - це працівник ДАІ. Взяв 100 гривень, пішов з товаришем, пропив їх, чи дитині курточку купив, чи додому продуктів харчування. Так негідник, але це не є корупція. Це звичайнісінький хабар, який у кримінальному кодексі прописаний», - зазначив депутат.

«Корупція - це коли зі 100 гривень він 10 залишає собі, а 90 передає у вищестоящі органи. Начальник райвідділу 10 залишає собі, а решту передає начальнику області, а той своєю чергою знову 10% залишає собі, а решту начальнику МВС, і той в свою чергу ще 90% від цієї суми везе міністру», - розказав Москаль.

Геннадій Москаль каже, що найбільше зафіксованих фактів корупції на низах. Втім боротися з цим явищем потрібно починати з Києва.

«Якщо у Києві не будуть брати гроші, то не будуть брати в Луцьку, не будуть брати в міліції, сільраді. Потрібно порядок наводити з Києва. Адже якщо гроші збираються в селі, то вони везуться в район. Звідти в область. А з області в Київ. Питання кому. Де у Києві когось спіймали? Там у Києві все вирішується», - прокоментував депутат.

Довідка

Начальника Луцького міськвідділу УМВС України у Волинській області Сергія Швачку влітку 2002 року. Вбивці досі не знайдені.

В інтерв’ю Волинській газеті колишній начальник обласної міліції В’ячеслав Ходирєв у грудні 2010 року заявив, що матеріали справи перевіряються по-новому.

Ходирєв говорив: "Минули роки, а злочин досі не розкрито! Чому? Я Петрові Луцюку і Олександрові Євлошевському знову доручив ретельно вивчити всі матеріали цієї кримінальної справи. Розумієте, що не маю права розголошувати ходу слідства, проте одне можу заявити: є багато інформації, яка взагалі чомусь не перевірялася! ...Гортаючи матеріали справи, пригадав: під час траурної церемонії почув інформацію. Мовляв, перед тим, як Сергій Швачка вийшов із квартири, йому хтось зателефонував. Він узяв трубку, відповів… Аж змінився на обличчі, з коридору зайшов у кімнату і щільно зачинив двері. Про що говорив – невідомо. Але коли знову вийшов, то стривожено промовив: «Будуть великі неприємності…». Потім спустився на перший поверх, де його підстерігав кілер… Цікавлюся, чи перевіряли, хто телефонував? Виявляється, ніхто навіть не намагався з’ясувати… Зрештою, не тільки це. Тому, думаю, ми все зробимо, аби вбивство Сергія Швачки було розкрите. Проте гарантувати цього не може ніхто…"

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ми ще надіємся на міліцію, що вона нам допоможе у вирішенні проблем. Мафія це наша міліція.
Відповісти
Останні новини
Москаль розповів, як знайти вбивць начальника луцької міліції
01 березень, 2012, 21:43