У Володимирі-Волинському думають, що покажуть туристам

У Володимирі-Волинському думають, що покажуть туристам
В очікуванні чемпіонату з футболу Євро-2012 у Володимирі-Волинському розробляють 12 нових туристичних маршрутів та планують видрукувати буклети-запрошення до основних культурно-історичних пам’яток міста.

Про це пише Місто вечірнє.

За словами начальника відділу культури і туризму Володимир-Волинського виконкому Андрія Шоцького, основне завдання міської влади – екскурсійне забезпечення проїжджаючих туристів.

«У контексті «Євро» наше місто проїзне, і я не думаю, що у Володимирі туристи будуть зупинятися на кілька днів. Хоча все можливо. Якщо ми про це знатимемо заздалегідь, то зможемо гідно зустріти гостей, організовуючи спеціальні заходи, концерти тощо. Перебування таких туристів у Володимирі буде забезпечуватися спільно із туристичними агентствами», - зазначив начальник відділу.

Чиновник пообіцяв, що влада зробить все, аби зацікавити туристів зупинитися у місті та відвідати визначні місця Володимира.

«Працівниками заповідника «Стародавній Володимир» та краєзнавчого історичного музею уже розроблено 12 нових туристичних маршрутів. Також планується видрукувати буклети-запрошення про основні культурно-історичні пам’ятки міста (орієнтовно, на 4-х мовах), які розповсюджуватимуться на митному переході, в готелях, на заправках тощо», - розповів Шоцький.

Екскурсійні маршрути розроблено відповідно до напряму руху вболівальників. Основний з них – Володимир-Устилуг-Зимне.

Крім устилузького музею Стравінського та Зимненського монастиря, розповідає головний спеціаліст відділу культури та туризму Володимир-Волинського РДА Мар’яна Олещук, до списку пам’яток, які буде запропоновано відвідати іноземним туристам, може бути включено пам’ятник жертвам фашизму у П’ятиднях, ДЗОТи під Устилугом, лудинська Свято-Миколаївська церква, паровий млин у Микуличах та микуличівська церква Богородиці Різдва Христового.

Районний відділ культури та туризму також готує стислі путівники на кількох мовах, аби зацікавити проїжджаючих туристів.

А ось для самих володимирчан, імовірно, облаштують офіційну фан-зону з широкоформатним телеекраном для прямої трансляції футбольних матчів.

«Нам надходили відповідні документи, які вимагали від нас конкретного визначення місця влаштування фан-зони, - розповідає начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Володимир-Волинського міськвиконкому В’ячеслав Петрук. - Ми обрали парк «Слов’янський». Тож якщо все вдасться, кілька тисяч людей зможуть одночасно переглядати футбольні матчі і частинка свята перепаде й нам».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Володимирі-Волинському думають, що покажуть туристам
01 березень, 2012, 17:34