У Володимирі-Волинському комунальники «залазять» в кредити

У Володимирі-Волинському комунальники «залазять» в кредити
ПТМ «Володимир-Волинськтеплокомуненерго» хоче взяти півторамільйонний кредит під державні гарантії на реалізацію енергозберігаючих проектів, в той час коли держава винна підприємству майже 8 мільйонів гривень різниці у тарифах за спожитий природній газ.

Про це йшлося 27 листопада під час сесії ради, - повідомили у прес-службі ВО «Свобода».

Проект рішення депутати підтримали, зокрема, й свободівці.

«Фракція ВО «Свобода» була змушена підтримати цей проект рішення, оскільки він спрямований на економію енергоносіїв. Однак не можна не відзначити цинічної позиції влади, яка під свої гарантії пропонує місцевим органам влади брати кредити. Між тим загальний обсяг заборгованості станом на 1 вересня 2013 року з різниці в тарифах у державі складає 7,0 млрд. гривен, в тому числі майже 8 мільйонів гривень – Володимиру-Волинському», - зазначив голова фракції ВО «Свобода» у Володимир-Волинській міській раді Сергій Коба.

«Та, певно, свої зобов’язання уряд Азарова не збирається виконувати, адже цього року було прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 683 «Деякі питання випуску фінансових казначейських векселів», якою надається право Кабінету Міністрів України реструктурувати заборгованість з різниці в тарифах на теплову енергію, шляхом видачі фінансових казначейських векселів. А це, як відомо, не гроші, а нічим не підкріплені папірці і під них кредити не візьмеш, як і не реалізуєш енергозберігаючий проект», - додав він.

Варто зазначити, що комунальні підприємства Володимира-Волинського вже не вперше беруть кредити не для розвитку, а для виживання, приміром для погашення заборгованостей із заробітної плати чи внесків до Пенсійного фонду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

А шо ви думали, у Володимирі- Волинському ж мер- князь " гападарнік"- непотопляемий і всепартійний який за часи свойго " гаспідарства " тільки земельки комунальної і громадської роздарив та роздав местним бізнесменам та месним попам на мільони доларів. Тож откель в місті гроші, коли все роздано, роздаровано, розкрадено !!!
Відповісти
зараз з"явився новий всеукраїнський сайт, який допомагає вирішувати проблеми, пов"язані з ЖКГ, усі послуги безкоштовні, працюютья кгромадська організація. називається ЖКГ-контроль.http://uazkg.com/
Відповісти
І ви вірите,що громадська організація допоможе вибити гроші які винна держава ,не будьте наівні,ще з рік і Украіна буде банкрутом ,а московські грошики роздерибанять і проідять в найближчий час.
Відповісти
Останні новини
У Володимирі-Волинському комунальники «залазять» в кредити
28 листопад, 2013, 07:38