Найяскравіша комета року. ВІДЕО

Найяскравіша комета року. ВІДЕО
В обсерваторії SOHO, призначеній для спостереження за Сонцем, розгледіли комету ISON.

Зі зроблених знімків вчені зібрали невеликий ролик, на якому видно рух комети. Зйомки було проведено 27 листопада, однак, опубліковано тільки сьогодні, ‒ повідомляє Дзеркало тижня

Наразі ISON наближається до Сонця. Головним для фахівців залишається питання про цілісність комети: за деякими даними, вона могла розвалитися на кілька шматків.

У повідомленні NASA кажуть, що відповіді на це питання у астрономів поки що немає ‒ є дані як на користь того, що комета розвалилася (в деякі дні її яскравість була нижчою за розрахункову), так і проти (в деякі дні вона, навпаки, несподівано збільшувалася).

Якщо комета дійсно розвалилася, то після зближення з Сонцем ‒ перегелій орбіти ISON пройде сьогодні, 28 листопада 2013 року вона остаточно зруйнується. Раніше повідомляли, що після проходження перегелія комету можна буде спостерігати поруч із Сонцем навіть удень. Через це ISON дали назву «найяскравіша комета 2013 року».

Комету C/2012 S1 відкрили у вересні 2012 року Віталій Невський (Білорусь) та Артем Новічонок (Росія). Перше спостереження комети було виконано в обсерваторії у Кисловодську, що входить до Міжнародної наукової оптичної мережі (ISON). Звідси і назва нової комети.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Найяскравіша комета року. ВІДЕО
28 листопад, 2013, 15:12