Учені підрахували, скільки грошей потрібно людині для щастя

Учені підрахували, скільки грошей потрібно людині для щастя
Найбільш стабільними державами сучасного індустріального світу є ті, де річний дохід на душу населення сягає 35,5 тисячі доларів.

До такого висновку дійшли вчені з університетів міста Уорік (Великобританія) і штату Міннесота (США), ‒ пише Дзеркало тижня.

«Людина в сучасному світі починає відчувати себе щасливою, коли її річний дохід досягає 35,5 тисячі доларів, ‒ наголошується в дослідженні. ‒ Цей поріг являє собою оптимальну суму, яка дає можливість відчувати, що життя вдалося. Більш низький показник змушує відчувати певну нестачу можливостей, а більш високий ‒ породжує завищені бажання, які часто неможливо виконати».

«Ми виявили дивовижну річ: задоволення від життя зростає, але до якоїсь межі. Цією вершиною є дохід у 35,5 тисячі доларів. Після відбувається падіння «рівня щастя», незважаючи на розмір багатства, якими людина володіє, ‒ сказав один з дослідників професор Єдженіо Прото. ‒ При цьому почуття задоволення життям підвищується в країнах, де доходи громадян приблизно рівні».

Як приклад він навів держави Скандинавії з дуже високими податками на великі статки. Таким чином, у сучасному світі саме 35,5 тисячі доларів чистого річного доходу є тією золотою серединою, яка приносить задоволення окремій людині, так і робить стабільним все суспільство, відзначають дослідники.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
маловато(
Відповісти
бідні олігархи, нема їм у житті щастя :-)
Відповісти
Виходить в нас 80% населення ледь животіє,хвала нашим керівникам ,довели народ до ручки .
Відповісти
Останні новини
«Генк» - «Динамо» 3:1. ВІДЕО
28 листопад, 2013, 21:49
Учені підрахували, скільки грошей потрібно людині для щастя
28 листопад, 2013, 19:02