Що думають волинські бізнесмени про євроінтеграцію

Що думають волинські бізнесмени про євроінтеграцію
Рушійною силою українських Євромайданів є студенти та політично активна громадськість. Середній клас, підприємці –далеко не у перших лавах.

З яким настроєм дивиться бізнес на українські європерспективи? ВолиньPost розпитав представників бізнесу на Волині.

Ігор Дильов представляє наймасовіший сектор волинського підприємницького середовища. Мова йде про дрібних підприємців, які на Податковому майдані показали, що вміють бути згуртовані та наполегливі.

Дильов припускає, що підприємці активно не підтримують майдан під гаслом "євроінтеграції", оскільки чимало власників точок на ринках, нині через скруту відмовляються від найманих працівників, а закрити на день робоче місце означає втратити заробіток.

Другою причиною є те, що підприємці не чують конкретики у гаслах політичних і громадських активістів.

Ігор Дильов, голова ГО «Бізнес Волині», підприємець

«Життя подорожчало і піти на мітинг – для підприємця значить втратити. Студенти від цього не страждають, хіба що доведеться більше вчитися. Підприємець же ж втратить конкретні гроші.

Аби підприємці вийшли на мітинг – вони повинні конкретно чути що їм пропонують і зрозуміти чи їм це потрібно. У багатьох негативне ставлення до мітингів, оскільки там багато політики.

Я не маю права говорити за всіх, але малий бізнес є різним. Що стосується вибору напряму руху – це звичайно позитивно, якщо у нас буде можливість співробітничати з європейськими виробниками. Щодо наших українських виробників, то тут важче.

Адже дрібне виробництво не особливо зможе конкурувати з західними хлопцями і, відповідно, є ризик.

Побутує думка, що дрібне виробництво простимулює держава. Але все рівно потрібен буде якийсь перехідний період. Яким він буде і скільки піде на це часу – ніхто не може сказати. Великі підприємства мають трішки більше ресурсів і можливостей, ніж у дрібного підприємця.

У нас багато шуму, а реальних документів ніхто не бачив конкретно. Що зміниться у плані введення підприємництва? У нас ніби все спрощують, тут все більше залежить від українського законодавства. Але поки що великого прориву я не бачу. Чи наступить він з підписанням угоди – важко сказати.

На мою думку, дрібний бізнес найбільше потребує від Європи відкритих кордонів. З власного досвіду можу сказати, що проходження митниці – це жах. Якщо у цьому плані були би зміни, зменшилися митні труднощі, то я лише за.

Людям, які займаються торгівлею, це було би вигідно: більший об’єм та вибір товару, споживачам було би вигідне збільшення пропозиції саме більш високої якості.

Зрештою, цим питанням мають займатися експерти. Найбільше невдоволення викликає те, що нині більше крику і шуму, аніж конкретних цифр, документів, правил. Ніхто не читав текст угоди в цілому. На місці політиків я би цьому приділив увагу».

Руслан Вайман, директор ЗАТ «Луцький домобудівельний комбінат»

«Те, що ми сьогодні будуємо, відповідає європейським стандартам. Те житло, яке ми називаємо «доступним» відповідає вимогам Європи. Воно не гірше того, яке має німець чи голландець. Кажу щиро, оскільки я бачив їхнє житло. Почуття страху у нас немає.

Якщо кредити у банку будуть не 20-23%, а 6-7%, то це збільшить наші можливості. Якщо прийдуть європейські банки, то вони зможуть надати такі кредити під 3-7%, але не 23%, як є зараз.

Я спокійно ставлюся до підписання угоди. По якості ми можемо конкурувати з європейцями, бази у нас потужні.

Окрім здешевлення кредитів, ми повинні мати й європейські підходи до виділення земельних ділянок. Будівництво починається з землі. Потрібно взяти на озброєння європейський цивілізований спосіб отримання земельних ділянок, прозорий, нормальний.

Тобто, можливість швидко придбати землю на аукціоні для будівництва житла, якщо це передбачене Генеральним планом забудови. Вважаю, що тоді ми будемо будувати більше і нам буде легше працювати.

Дорожчим житло не мало би стати, а більш надійним. Сьогодні ми будуємо за рахунок власних коштів, а не кредитів».

Володимир Гунчик, заступник президента Корпорації «Богдан», член виконавчого комітету Луцької міської ради

«Я вважаю, що підписання угоди позитивно вплине на наш бізнес. Ми сьогодні постачаємо продукцію і в Євросоюз, і в Росію. Продукція відповідає всім вимогам. Але для того, аби розвивати такий бізнес як автомобільний – нам потрібні інвестиції. До того ж – немалі. Мова йде не лише про фінанси, а й технології, ноу-хау.

Я при всій повазі до російських партнерів можу сказати, що більше цього є на Заході. Водночас саме ринок є в Росії. Зрештою, можна завжди зайти на російський ринок, якщо є сучасна продукція і вона відповідає світовим аналогам.

Мало того що буде легше отримати інвестора, а мова йде про інвестиції стабільніші і надійні. Замовлення гарантують нормами і законами. Євросоюз не змінює шапку десять разів по дорозі. Яскравий приклад цього – наш тендер у Любліні. Ми виграли тендер і працюємо по нього. Щодо російського ринку: сьогодні ми постачаємо автобуси, завтра – ні, післязавтра знову відновлюємо поставки.

На ціні продукції підписання угоди не відобразиться. Наші європейські партнери говорять, що ціна відповідає якості. Втім варто додати, що якщо ти маєш постійні замовлення, то і від їх кількості формується ціна».

Олександр Свирида, бізнесмен, колишній голова наглядової ради ВАТ «Луцькфудз» та ТМ «Торчинпродукт», депутат Волинської облради

«Потрібно це питання розглядати не з точки зору бізнесу, а зі світоглядних позицій: які принципи побудови суспільства, демократичні устої, культуру суспільну, мораль. Якщо ці цінності ми приймаємо, то у всіх сферах у нас все буде гаразд. Оскільки у нас є ця колишня радянська спадщина, то на початковому етапі ця невідірваність економічна від Росії принесе мінуси.

Але в цілому, якщо дивитися наперед – ми отримаємо плюси і позитив. Бізнес стане більш конкурентоздатним, сильнішим, збільшиться зарплата, дохідність. В кінці кінців ринки Європи не такі, як російські.

Буде тяжко. Уявіть, що нам доведеться злізти з наркоманівської російської голки. Ломка йде? Йде. Треба підвищувати енергоефективність, утепляти будівлі, зменшувати залежність від газу, знижувати енергоспоживання. Це достатньо боляче.

Багато хто з українських виробників орієнтовані на російський ринок. Їм доведеться переорієнтовуватися, підвищувати якість продукції, конкурувати в інших умовах. Це буде позитивом для споживачів.

Щодо рівня цін, то можна задати риторичне питання. Що краще низькі зарплати і високі ціни чи високі зарплати і високі ціни? Тобто у кінцевому етапі: бідність чи високий рівень життя?

Те, що прийдуть західні компанії – очевидно. Хтось в конкурентній боротьбі не виживе. Втім, коли приходить західна компанія, то робочі місця вона зберігає, виробництво модернізує, покращує якість. На першому етапі буде важко. Але ми всі на цьому виграємо. З точки зору стратегії – це правильно».

Записала Тетяна ГРІШИНА (ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 52
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Саша ти де пропав?
:)
Відповісти
У палатці тебе чекаю!!!:)
Відповісти
три рубля...Хтось не виживе.. А якщо "цим хтось" будеш ти?
Відповісти
бізнес! нічого особистого!
Відповісти
Знеособлений бізнес потребує машин. Не людей! Справа без душі - зло!
Відповісти
По всей Европе возле порогов Брюсселя и Варшавы, Лондона и Парижа униженно трутся странные неадекватные люди в замызганных замаранных вышиванках, слезно молящие принять их в Евросоюз.

Их безжалостно пинают, над ними откровенно издеваются, но они снова и снова преданно заглядывают в глаза европейских высокомерных комиссаров, пытаясь доказать, что они могут умереть с голоду по вине «клятих москалів»…

Как могла крупнейшая до 1991 года экономика Европы за двадцать лет докатиться до положения общеевропейского бомжа, униженно клянчащего кредиты...

...Для того, чтобы за счет этого погасить прежние? Как работящие талантливые жители Украины, ученые и инженеры, рабочие и конструкторы, летчики и космонавты смогли превратиться за какие-то двадцать лет в гастарбайтеров, торговцев на рынках, мойщиков туалетов и дворников?
Этому есть абсолютно простое объяснение: все эти годы Украиной руководили и руководят полные двоечники в экономике и отпетые второгодники в политике.
Судите сами: Украина в начале 90-х годов прошлого века имела только одних предприятий ВПК свыше 700, имея возможность производить практически любую технику. Она оказалась монополистом на постсоветском пространстве по производству тяжелых жидкостных межконтинентальных и космических ракет, авианосцев, тяжелых военно-транспортных самолетов, вертолетных двигателей и многого другого.

За 20 лет Украина сумела, напрягая все свои силы, по такому важнейшему экономическому показателю, как ВВП на душу населения, съехать со второго места в СНГ в 1992 году на девятое в 2011-м. А после грядущего разрыва экономических связей с государствами-членами Таможенного союза не только о росте ВВП, но и о самой Украине придется забыть. Это государство перестанет существовать.
Відповісти
ну прокинути пару європейських компаній - це теж стратегія.
а потім це продати іншим європейським компаніям. глобально, це факт.
про якість.
не має він вже відношення до торчин продукту, а продукт там робиться з китайської томатної пасти, бо ще ніхто ніколи з місцевих в житті не бачив, щоб на торчин продукт везли помідори!
та й не ростуть помідори на поліссі у промислових маштабах, а продукт справно видається у величезних кількостях.
європейці....дурять так само в гонитві за прибутками :-)
Відповісти
Те, що "думають"волинські підприємці про євроінтеграцію мало кого турбує, окрім євростурбованих мазохістів-укроненависників. А як ще назвати людей, які з впертістю олігофрена лізуть в двері дому, в якому їх ніхто не хоче бачити. Білозубі усмішки євроетикету і похлопування по плечах політиків з комплексом як власної, так і національної неповноцінності розбивають вщент реальні дії європолітиків.

Проте, спочатку, про рівень аргументів.
Наприклад, директор ЗАТ «Луцький домобудівельний комбінат» з надзвичайно європейським прізвищем Вайман говорить:"Якщо прийдуть європейські банки, то вони зможуть надати такі кредити під 3-7%, але не 23%, як є зараз". Пане Вайман, станом на 1 вересня в Україні працював 51 банк (із 180 банків у реєстрі НБУ) з іноземним капіталом, у тому числі 21 установа, іноземний капітал у якій становив 100%. Питаннячко: європейські банки уже в Україні - де дешеві кредити?
Повторюсь, бажання аборигенів з України абсолютно не цікавить реальну владу Європи. Фетиш-заклинання "євроінтеграція", яке наче мантру повторює зазомбований піпл, для особливо європеїзованих знавців англійської розжовує глава уряду Великобританії Девід Кемерон у свіжому числі Financial Times за 27 листопада:Free movement within Europe needs to be less free ("Вільне пересування в ЄС має бути менш вільним":

Девід Кемерон анонсував удар по імміграційних правилах Європейського Союзу, пообіцявши обмежити право іноземних громадян на працевлаштування та соціальне забезпечення і закликав до нових правил, щоб зупинити "великі міграції" румун і болгар (до речі, на відміну від українців, повноправних членів ЄС).
http://www.ft.com/intl/cms/s/0/add36222-56be-11e3-ab12-00144feabdc0.html#axzz2lxhaI3lr
Глава уряду Великої Британії наполягає, що Європа повинна реформувати норми "щоб повернути довіру свого народу", на тлі побоювань, що з 1 січня громадяни Болгарії та Румунії будуть мати ті ж права на роботу у Великобританії в якості громадян ЄС. Кемерон пише, що "багато людей" у Великобританії "глибоко стурбовані" таким міграційним напливом, сказавши, що він поділяє цю стурбованість.
Кемерон нагадав, що з моменту падіння Берлінської стіни, Великобританія була найбільшим уболівальником для розширення ЄС. Однак, за останні 30 років «Все пішло не так». У своєму виступі, Кемерон пише, що його уряд змінює правила так, щоб ніхто не міг приїхати до Великобританії в надії отримати соціальні пільги негайно. Новоприбулим громадянам ЄС не буде надано рівні права в роботі (порівняно з британцями) протягом перших трьох місяців. Після цього, громадяни ЄС зможуть тільки вимагати переваги протягом максимум шести місяців, якщо вони не можуть довести, що вони мають реальні перспективи працевлаштування.
"Ми також посилюємо тест, який мігранти, які хочуть претендувати на пільги повинні пройти. Це буде включати в себе новий поріг мінімальних доходів. Якщо вони не проходять цей тест, ми будемо відрізати доступ до переваг, таких як підтримка доходів. Новоприбулі кандидати не зможуть претендувати й на допомогу на житло ", - пише Кемерон.
Посилаючись на циган з Болгарії та Румунії, прем'єр-міністр Великобританії пише, що "якщо люди не будуть тут працювати - якщо вони просять або ночують - вони будуть видалені", і що вони тоді будуть "відсторонені від повторного в'їзду протягом 12 місяців, якщо вони не можуть довести, що вони мають належних підстав бути тут, наприклад, роботу".
Не називаючи Туреччину, Кемерон оцінюючи можливі майбутні вступи до ЄС, каже, що ЄС повинен «поставити на місце»новими домовленостями, які будуть сповільнювати повний доступ до ринків праці один одного, поки ми не будеми впевнені, що це не викличе величезні міграції".
Він наполягає на введенні обмежень на пересування, поки ВВП країни на душу населення не досягне певного середньому рівня по Європі, або дозволяючи кожній країні, встановивши щорічну квоту на мігрантів ЄС. Пропозиції Кемерона лежать в основі запропонованої ним практики перегляду відносин Великобританії з ЄС напередодні запланованого референдуму в 2017 році. "Ми не єдина країна, яка вбачає у вільному пересуванні право кваліфікованих (осіб): міністри внутрішніх справ з Австрії, Німеччини та Нідерландів також внесли подібні бачення в Європейську комісію", - пише Кемерон.
Пакет пропозицій, внесений Кемероном, сьогодні (27 листопада) був підтриманий партнерами по урядовій коаліції.

Таким чином , концепція єдиного загальноєвропейського простору відправлена в утиль , а вища посадова особа однієї з головних країн ( за підтримки міністрів інших ключових країн ) запропонувала зробити Європу мінімум двох сортів , офіційно відгородившись від українських по шукачів європейського раю.
Можна сказати , що сьогодні ми присутні при історичному моменті - загибелі концепції Єдиної Європи, як союзу рівних країн і народів, і появи концепції мінімум двох Європ : юберменшів з усіма правами та унтерменшів , яких тримають в передпокої , не даючи брудними лаптями топтати по хазяйському паркету.

І мітингувальники з євромайданів , навіть не в передпокої :
Великобританія - подушний ВВП 36900 доларів
Румунія (офіційно небажані мігранти в інших країнах) - 13 000 доларів
Україна - 7 600 доларів
Росія , для порівняння - 17698 доларів
Для Кемерона українці, обмотані європрапором - це навіть не румунські цигани , а щось взагалі за гранню. На цьому, тему можливої євроінтеграції майже 50-мільйонної країни з подушним ВВП в два рази нижче румунського можна вважати закритою. Прозвучить трагічно , але єдиний спосіб для українців потрапити до Європи - це перестати мітингувати і почати працювати, будуючи Європу в себе. В Незалежній Україні.
Відповісти
+100%
p.s.
коментар вартий окремої публікаціїї!
Відповісти
з яником ми точно набудуємо!!!
а що ми взагалі самі зможем збудувати як нам встановлює зарплати податки штрафи закони і тд яник!
при цьому нагрібаючи собі міліарди і сидить в новенькінь машині за кучу бабла і каже "миші зїли! нема за що дороги відремонтувати, виплати робити " і тд.
поки ми не вступим в ЄС не бачити нам нормального життя!!!
Відповісти
Мовсі, розмір зарплат, податків, штрафів і законів нам уже давно - років зо двадцять - встановлюють не на Грушевського і Банковій. Там лишень дублюють установки українською. Всі ці складові нам встановлюють "благодійники" від МВФ, Світового Банку, Венеціанської Комісії... Ти цього не знав? Дивно. І нема різниці, яке прізвище "Президента", тому що він настільки пРЕЗИДЕНТ, наскільки йому дозволяють ним бути ті, хто тримає "за яйця" президентські рахунки в банках Хазяїв світу.

Тепер про податки, ціни і т.п. Біда майдаунів, що маючи доступ до глобальних знань, вони лайкають усіляку дурню, а істина - на поверхні. Запитай в студентів, чи хочуть вони "реформи":
1.Зростання курсу світових валют до гривні під соусом ліквівдації "обмеження гнучкості обмінного курсу";
2.Концетрацію банківського капіталу;
3.Підвищення тарифів на енергоносії;
4.Скорочення високого рівня бюджетних витрат, що досягають 50% ВВП, зокрема, за допомогою стримування зростання рівня зарплат, урізання субсидій, раціоналізації витрат на товари та послуги.
5.Місія радить істотно збільшити тарифи на газ і теплопостачання для пересічних споживачів, а також розробити графік для подальшого збільшення тарифів до досягнення ними оптимально "здорового" рівня.

Це не видумки, а витяг з наполегливих вимог МВФ, викладених в прес-релізі No. 13/419 від 31 жовтня 2013 року.
http://www.imf.org/external/np/sec/pr/2013/pr13419.htm

Хто пояснив студентам, що вони мерзнуть за скорочення стипендій, зарплат батьків і холод в помешканнях через неспроможність людей оплатити "європейське" тепло?
Відповісти
А яким чином повязані МВФ та Євросоюз? Поясніть розумнику. Чи Ви вважаєте, що після вступу в Тайожний Союз МВФ спростує свою РЕКОМЕНДАЦІЇ (зверніть увагу, далеко не вимоги)
Відповісти
Що ж Кемерон робить неправильно?
Уряд Британii збирае податки i виплачуе соцiальнi зобов`язання для своiх громадян.
Так роблять в кожнiй краiнi ЕС.

Для Вас ЕС це пошук халяви?

Для мене ЕС це iнтеграцiя в першу чергу ЛЮДСЬКОГО ресурсу з найпрогресивнiшою у свiтi соцiально орiентованою спiльнотою - з ЕС.
Менi 45. Менi там мiсця не мае.
Тi, хто хочуть там бути - вийшли на Майдани.
Я щасливий, що Украiна знае, куди спрямовувати свое майбутне.
Відповісти
Ті хто "керують" Майданом нехай спочатку на своїх фірмах і фірмочках касові апарати встановлять, як у всій Європі, а потім волають! Слабо?:) А ось тут недоїмки до пенсійних фондів, соціальних виплат... Про це ніхто не бе ні мє...!:)
Відповісти
То ходи по тих фiрмах як податковий iнспектор, НЕ БЕРИ ХАБАРi, i виписуй iм такi штрафи, щоби закон не порушували.
Відповісти
Кемерон, представник найстарішої і найвпливовішої в світі "демократичної" імперії озвучив тренд вирішення найнголовнішої проблеми ЄС - ліквідації безробіття серед його громадян. Ваші мрії і їх ПРОБЛЕМИ - поняття несумісні.

А чого ж "найпрогресивніші в світі соціальні орієнталісти" душать обіймами Україну з її ЛЮДСЬКИМ ресурсом вимогами скорочення зарплат, соціальних гарантій і, водночас, збільшенням затрат на таке життя (ріст комунальних тарифів)?

Не треба мені пафосу пошуку "вічного щастя". Чи то комунізму, чи то європізму. Мудрий народ давно відповів:добре там - де нас нема.

p.s. Стосовно вибору України, то не "розписуйся" за всіх. Твій вибір і вибір недовчених спудеїв - ще не вся Україна. Лише референдум є справедливим демократичним механізмом суспільного вибору. Але ж чомусь бояться спитати людей...
Відповісти
1. До Тебе на ВИ, а Ти менi тикаеш, НЕЧУПАРО.
2. Бояться ЕС тi, хто мае що втрачати ЗАРАЗ в Украiнi.
Відповісти
...а таких малувато )))
Відповісти
Це був невеличкий етюд реакції на формальні подразники для вболівальників за "євроцінності": на початку - "Ваші мрії", наприкінці - "Твій вибір". І яка у відповідь реакція: ЛОХ, НЕЧУПАРА! Для євроутопістів форма важливіша змісту. ТИ чи ВИ?
Так в улюбеній нашими євроінтеграторами мові Кемерона не "викають", а "тикають". І нічого. Вас не клинить?
Відповісти
З вовками жити - по вивчи вити.
Вибрали зека президентом, не платять податки, а колупають пальцем де не треба "Ох! Европа нас з`iсть".
Відповісти
Бо не вміє говорити. По-людськи! У кожного барана є свої зорі. Як на прапорі євросоюзу!
Відповісти
Не до референдуму тебе влада зека приведе, а до громадянськоi вiйни.
Відповісти
Свирида : "Але ми всі на цьому виграємо. З точки зору стратегії – це правильно».
Чому ж тоді на останній сесії облради він, лицемір,
запропонував так збільшити оплату на мисливство, щоб від цього виграли тільки багатії, а не його ж бувші односельчани?
Відповісти
"Якщо ці цінності МИ приймаємо, то у всіх сферах у НАС все буде гаразд",- признався Свирида. Односельчани, видать, в "ми" не входять. А от - "нас". Пригадався давній політанекдот: "Бровастий Генсек на З"їзді Партії з трибуни заявив: через 20 років МИ будемо жити при комунізмі! Голос із залу: А ми?!"
Відповісти
Простій людині гірше не буде, їй і так погано
Відповісти
ТЕБЕ. ТАМ. НІХТО. НЕ. ЧЕКАЄ! ТИ. ТАМ. НЕ. ПОТРІБЕН! ЇМ. ПОТРІБНА. НАША. ЗЕМЛЯ. НАША. ДАРМОВА. ПРАЦЯ. ТУТ.
Відповісти
Бля, то тебе влаштовуе дармова праця на зекiв?

Мене там не треба чекати, менi халяви вiд ЕС не треба.
Відповісти
Ти отримуєш рівно стільки скільки ти коштуєш для інших. Все решта - завищена самооцінка жлоба. На зеків ніколи не процював. А от твій "базар" на рівні терпили під шконкою.
Відповісти
Ну то не гванди, що там нiхто нiкого не чекае!
ЖЛОБСТВО типове.
Відповісти
Чого ж ти досі тут? Давай, ДАСВІДАНІЯ! Кордони України відкриті, лише добрий Єврик ворота закрив.
Відповісти
Твiй президент - зек.
Не працював вiн на зекiв...
Відповісти
ну да в нас банки геть подуріли!!!
сам в кредитах...
Відповісти
З 4-х iнтерв`юерiв 3 однозначно "ЗА" - це прямi виробники.

Пан Дильов проти, бо його бiзнес це роздрiбна торгiвля. Для його бiзнесу взагалi найкраще було б повернутись на початок 90-х до надприбуткiв у торгмвлi.
Відповісти
Якраз-таки головним протиріччям епохи так званої євроінтеграції в Україні є безпосереднє знищення вітчизняного товаровиробника, його ентропія. І заміщення цього виробництва глобальною спекуляцією. Ну, в кращому рахунку, сферою послуг.
Доля вітчизняних будівельників, автозаводчиків, харчовиків тощо незавидна. Їх просто поглинуть транснаціональні корпорації.
Вибір дня: ЄС - фінанси, МС - ресурси. У нас, по великому рахунку - ні того, ні іншого.
Притчу про спрагу мільонера в пустелі і збан води нагадати, чи й так зрозуміло.
Відповісти
Менi смiшно, коли я чую про "знищення нацiонального виробника".
40% безробiття.
30% працездатного населення на заробiтках за кордоном.

ВСЕ ВЖЕ ЗНИЩЕНО.
Найманому працiвнику - не страшно.
Страшно лихварям, чий бiзнес животiе на несплатi податкiв.
Відповісти
Краiна з нелегальними вугiльними копанками "переживае" за нацiонального виробника.

З 60% тiньовоi економiки.

З катастрофiчною несплатою податкiв олiгархами.
Відповісти
Не смійся з горя. Є причина і є наслідок. Так от, безробіття і трудова еміграція є наслідок обіймів за глотку "друзів" України. Щодо безробіття, то в Україні воно - 8%, середнє в єврозоні - 11% Якщо ж говорити абсолютними цифрами, то згідно даних Євростату кількість безробітних в ЄС перевалила за 25 мільйонів чоловік. У них - надлишок робочих рук (і ротів) більший ніж півУкраїни.
Важко дискутували з тими, хто в голові має суміш марксизму, маоізму, солідаризму і лібералізму. А як прочитати відкриту інформацію не знає. Чи не хоче знати?
Відповісти
Ви ще держстатистику наведiть по безробiттю 1,5%!!!
Заробiтчан за кордоном 5-6 мiльйонiв!
Це що?!!!
Вони туди напрвленi з Бiрж Працi в украiнськi колонмальнi мiсii???
10 000 громадян Украiни знято росiянами з поiздiв за кiлька днiв за попередне перевищення термiну перебування в Росii 90 днiв.
Лише ОФiЦМЙНО украiнцiв працевлаштованих в Росii 1 300 000.
Зi сходу Украiни в Росiю iдуть на нелегальну працю на сезоннi роботи (сiльське госпродарство, будови).

НЕ ЛЕПИ ГОРБАТОГО - оцiночне безробiття в Украiнi на рiвнi 40%.
Відповісти
Ти сам "оцінив"? Тобі тицьнули під ніс дані Євростатистики. Заперечиш їх? Для чого європейцям ще 50 мільйонів оцінщиків чужого щастя?
Відповісти
Отдельное спасибо коментаторам: це європейський вибір,Єуропа,Для чого дурити себе та інших,2капитана2, только хотел прокоментировать так уже все написали за меня, еще раз спасибо.
Відповісти
Слід також розкрити тему інвестицій. Навіть звичайна пенсіонерка баба Галя на лавочці біля під'їзду знає з телевізору, що підприємствам потрібні інвестиції.
А що таке інвестиції? Це вкладення коштів у якесь підприємство, просто кажучи, З МЕТОЮ ОТРИМАННЯ ПРИБУТКУ.Яким же чином відбувається цей процес? Зазвичай це банальна купівля акцій підприємства, тобто, по суті, купівля самого підприємства або його частини. І оцю скупку наших заводів та фабрик нам підносять, як панацею добробуту. Чи буде, скажімо, німець-капіталіст, який вкладає гроші в наш завод, думати про добробут українця? Підвищення зарплат до "європейських стандартів" і розмір його прибутку, заради якого він інвестував свої кошти, знаходяться в оберненопропорційній залежності. Скажу більше : завдяки обумовленому угодою асоціації ВІЛЬНОМУ РУХУ КАПІТАЛУ капіталіст зможе безперешкодно вивести доступну частину своїх коштів та інвестувати їх туди, де вони принесуть йому більший прибуток. А доля людей, які втратять робочі місця, падіння національної валюти і тому подібні сентиментальності його мало турбуватимуть.
Вище один з дописувачів закінчив свій загалом досить правильний коментар фразою : "...перестати мітингувати і почати працювати...", але хіба більше 20 років українці не працювали в "Незалежній Україні"? Так де ж результати їхньої праці? А результати їхньої праці в Межигір'ї, на рахунках інозенмих банків та в інших золотих унітазах.
І допоки результатами нашої праці багатіє купка злодюг, "...перестати мітингувати і почати працювати..." не змінить анічогісінько , а буде лише лити воду на їх млин.
Відповісти
...за "нацiонального" виробника перепродуючи ВолиньОблЕнерго.
Відповісти
бо ВолиньОблЕнерго не виробник. Воно якраз таки спекулянт, що переганяє іншими вироблену електрику в наші обійстя. А гроші за "перегон" собі в кишеню.
Відповісти
:-) Більше нічого перша частина вашого коментаря не викликає.
По-перше, олігарх, який сккуповує заводи (активи) за безцінь теж не сильно переймається долею простого українця.
По-друге, "німець" який зробить інвестицію зробить її зметою отримати прибуток (як Ви і писали). Проте, дана інвестиція дозволить створити робочі місця і буде наповнювати бюджет (фіскальна політика)
Наші олігархи вже навкладали інвестицій, що живуть на субсидіях держави і пільгах.
Відповісти
судячи з контексту , критик і олігархів не жалує.)
якщо інвестиції підуть на модернізацію, ніяких місць вона не створить... ще й забрати може.
Відповісти
Ну то нахрiна посередника продавати з державноi форми власностi???!!!
Відповісти
так роздержавлення краєугольний камінь євроінтегрованого лібералізму. Це і є європейський вектор.
Відповісти
В ЕС iснують державнi монополii на стартегiчнi галузi.
Що Ви лепечете???!!!
Відповісти
А в нас вже навіть облгази віддають в приватні руки :)
Відповісти
Маргатер Тетчер виставила на приватизацiю ЗБИТКОВi вугiльнi шахти.
Легальнi економiки не переводять в тiнь прибутковi активи.
Кримiнальнi економiки, очолюванi зеками м мафiею, грабують державу i нарiд.
А шiсток, якi iм пiдгавкують пристрелюють. Щоби не було свiдкiв.
Відповісти
Останні новини
Що думають волинські бізнесмени про євроінтеграцію
28 листопад, 2013, 18:30