У Луцьку заборонили безкоштовні вітання з біл-бордів

У Луцьку заборонили безкоштовні вітання з біл-бордів
Луцька міська рада визнала неприпустимим розміщувати на носіях зовнішньої реклами рекламу чиновників і політиків, зокрема президента України Віктора Януковича, голови Волинської облдержадміністрації та депутата Волинської обласної ради Бориса Клімчука, луцького міського голови Миколи Романюка та депутатів Луцької міської ради під виглядом соціальної реклами, тобто безкоштовно.

Таке рішення депутати прийняли 2 березня під час сесії міської ради.

Як йдеться у пояснювальній записці проекту рішення, яке підготував депутат Андрій Осіпов ("Батьківщина"), виконком міськради звільнив розповсюджувачів зовнішньої реклами від плати за тимчасове користування місцем в разі, якщо на носії розміщена соціальна реклама.

Так було, зокрема, з привітанням президента України Віктора Януковича, голови Волинської облдержадміністрації та депутата Волинської обласної ради Бориса Клімчука, луцького міського голови Миколи Романюка та депутатів Луцької міської ради - з новорічними святами, Днем Незалежності, Днем Соборності.

Осіпов стверджує, що це - політична реклама, оскільки має на меті прямо або опосередковано привернути увагу до суб'єктів виборчого процесу сформувати у суспільстві та у свідомості громадян позитивне або негативне ставлення до них.

На думку депутата, за таку політичну рекламу треба платити. Що, на думку Осіпова, може збільшити надходження до бюджету, тим більше напередодні виборів.

Частина депутатського сектору вважає, що привітання посадових осіб є нормальною практикою і повинне відбуватися безкоштовно.

«Привітання Президента України, губернатора треба розуміти як привітання і нічого більшого. Давайте поважати осіб, які обрані народом і не принижувати їх», - зазначала депутат Тетяна Дементьєва (Партія регіонів).

«Це має бути безкоштовно. Я не розумію як можна вимагати від Романюка, аби він проплатив за привітання», - додав депутат Анатолій Бірюков (депгрупа "Рідне місто").

Зрештою, депутати підтримали пропозицію внесення змін до Порядку розміщення зовнішньої реклами в Луцьку.

Відтепер соціальною рекламою у місті не вважається інформація ідейного впливу на людей, що має на меті прямо або опосередковано привернути увагу до суб’єктів виборчого процесу (інформація політичних діячів, посадових осіб державної влади та місцевого самоврядування, політичних партій), сформування ставлення, у тому числі повідомлення про заходи, що проводяться, привітання з державними, професійними чи релігійними святами, тощо.

Іншими словами, соціальною рекламою може вважатися привітання "від посади", в якому не вказане ім’я. Тобто, "вітання від Президента України" - можна, "вітання від Президента України Віктора Федоровича Януковича" - ні.

За привітання посадовців та політиків треба буде платити на загальних підставах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І це правильно!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку заборонили безкоштовні вітання з біл-бордів
02 березень, 2012, 13:07