Силова ліквідація Євромайдану - топ-тема закордонних ЗМІ. ВІДЕО

Силова ліквідація Євромайдану - топ-тема закордонних ЗМІ. ВІДЕО
Жодне з провідних європейських видань не оминуло увагою розгін силовиками Євромайдану в Києві.

Розміщені відео і фотографії травмованих і побитих мітингувальників, закривавлених, з синцями і гематомами, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Пишуть, що проти беззахисних мітингувальників застосували сльозогінний газ, гумові кийки і шумові гранати. Форма подачі інформативна, без будь-якої оцінки ситуацію.

Зокрема, німецьке видання "Більд" про дії українського "Беркута" говорить цитатами українських опозиціонерів.

Хіба що на порталі журналу "Дер Шпігель" є прогноз: "В столиці України панує велика смута і все вказує на те, що ситуація скоро навряд чи заспокоїться, швидше навпаки". Друковані версії про події не встигли написати просто фізично і напевно зроблять це в сьогоднішніх виданнях.



Починають надходити реакції європейських лідерів. Вони гостро засуджують жорстокість по відношенню до демонстрантів. Єврокомісар з питань політики розширення ЄС Штефан Фюле закликав утриматиcя від застосування сили.

"Події викликають велике занепокоєння. Закликаю утриматися від використання сили проти тих, хто мирно висловлює свої погляди" - йдеться у його заяві.

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт у своєму Твіттері назвав нічні події тривожними репресіями проти прихильників ЄС.

"Дуже занепокоєний цим ранком фотографіями з проявами насильства проти мирної демонстрації в Києві" – це вже посол Великобританії в Україні Саймон Сміт.

А глава МЗС Польщі Радослав Сікорський написав, що українська влада дуже серйозно прорахувався щодо угоди про асоціацію з Європейським Союзом і щодо народу України.

Українці, що живуть у Німеччині, вже почали збір коштів для постраждалих під час розгону Євромайдану, готують петицію і заяви до європейських політиків та до європейської преси.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бидляча влада. Бидло на всіх щаблях - від обласних адміністрацій до президента. Така держава.
Відповісти
такой народ
Відповісти
Останні новини
Силова ліквідація Євромайдану - топ-тема закордонних ЗМІ. ВІДЕО
01 грудень, 2013, 04:07