У Стуса та Івасюка не відібрали Героїв

У Стуса та Івасюка не відібрали Героїв
Суд визнав законними укази президента про присвоєння звань Героїв України поетові Василю Стусу і композитору Володимиру Івасюку.

Відповідне рішення ухвалив Вищий адміністративний суд України, повідомляють «Коментарі» з посиланням на УНІАН.

Нагадаємо, у Вищому адмінсуді перебували позови донеччанина Володимира Оленцевича, який перед тим судився через присвоєння Героїв Степану Бандері та Роману Шухевичу.

За словами Оленцевича, він отримав з Вищого адмінсуду постанови, якими залишені без змін рішення Донецького апеляційного адміністративного суду, якими раніше було відмовлено в задоволенні позовів Оленцевича щодо указів про присвоєння Стусу та Івасюку звання «Герой України».

«Протягом більш ніж двох років це провадження залишалося без руху. І тільки 9 листопада 2011 Вищий адмінсуд остаточно залишив мій позов по Стусу без задоволення», – сказав Оленцевич.

Він розповів, що аналогічною є і доля його позову щодо указу про присвоєння звання Героя України Івасюку.

«16 квітня 2009 року я подав позов до Донецького окружного адміністративного суду про визнання незаконним Указу президента України Віктора Ющенка від 1 березня 2009 року «Про присвоєння Івасюку звання Герой України» на тій підставі, що Івасюк на момент нагородження також не був громадянином України. Однак суд у задоволенні мого позову відмовив», – зазначив Оленцевич.

За його словами, після того, як Донецький апеляційний адмінсуд відхилив його апеляційну скаргу, він подав касаційну скаргу до Вищого адмінсуду, який 8 жовтня 2009 року ухвалив відкрити провадження за цим позовом.

«Точно так само протягом двох років це провадження залишалося без руху. І тільки 29 листопада 2011 року Вищий адмінсуд поставив крапку і залишив мій позов без задоволення», – сказав Оленцевич.

Коментуючи постанови суду, Оленцевич заявив, що вони викликають у нього «певне здивування».

«Абсолютно аналогічні мої позови по Степану Бандері та Роману Шухевичу були задоволені», – нагадав адвокат, уточнивши, що позови по Бандері, Шухевичу, Стусу і Івасюку розглядали різні склади суддів.

«Виходить, що Вищий адмінсуд прийняв цілком протилежні рішення», – заявив Оленцевич.

У той же час він визнав, що «раз ці рішення остаточні, значить, вони правильні».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Іномарка убила пішохода
06 грудень, 2011, 11:04
У Стуса та Івасюка не відібрали Героїв
06 грудень, 2011, 09:38