ОДА із «Волиньгаз» разом напишуть постанову для уряду

ОДА із «Волиньгаз» разом напишуть постанову для уряду
Зважаючи на вдалий експеримент із заміною «живими» грошима пільг на газ та електроенергію, Кабінет міністрів доручив Волинській ОДА розробити постанови для втілення волинського досвіду в інших областях держави.

Як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, позитивний досвід заміни пільг на гроші на Волині втілюється ще з 2000 року. Тоді постановою Кабміну було запроваджено експеримент на заміну пільг на тверде паливо та скраплений газ. У 2011 році грошову виплату такої пільги отримали 54 тисячі пільговиків на понад 21 мільйон гривень.

Також із ініціативи облдержадміністрації в області з 1 жовтня 2010 року впроваджується експеримент із надання пільг з оплати електроенергії у грошовій формі. На сьогодні експериментом охоплено 90% пільговиків цієї категорії. У 2011 році профінансовано 9,2 млн грн. Скарг пільговиків на процедуру чи затримок соціальних виплат у 2011 році не фіксувалося, ну, майже.

Враховуючи позитивний попередній досвід, 2 березня під час селекторної наради щодо розрахунків за спожиті енергоносії за два місяці 2012 року, яку провів міністр палива та енергетики України Юрій Бойко, голова Волинської ОДА Борис Клімчук інформував центральні органи виконавчої влади про намір продовжити монетаризацію пільг на Волині, тепер – щодо спожитого природного газу.

«Із державного бюджету на розрахунки за газ пільговим категоріям населення області передбачається 52 млн грн і близько 10 млн грн на субсидії. Маючи електронну базу абонентів, не складно віддавати гроші безпосередньо людям, щоб вони самі розраховувалися за газ і могли регулювати своє споживання. Таким чином, ми вб’ємо «двох зайців»: покращимо розрахунки і підвищимо енергоефективність», - зазначив Клімчук.

А відтак, розробниками проектів урядових рішень з цього питання будуть головне управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, головне управління промисловості та розвитку інфраструктури, головне фінансове управління облдержадміністрації та ВАТ «Волиньгаз».

Детальніше цю ініціативу голова облдержадміністрації Борис Клімчук та Міністр палива та енергетики України Юрій Бойко обговорять 12 березня 2012 року під час особистої зустрічі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ОДА із «Волиньгаз» разом напишуть постанову для уряду
02 березень, 2012, 14:38