Санітарна чистка лісу по-волинськи: зрубали здорові дуби. ВІДЕО

Санітарна чистка лісу по-волинськи: зрубали здорові дуби. ВІДЕО
У Горохівському районі замість хворих та трухлявих дерев зрубали здорові дуби, - каже місцевий активіст Віталій Жабчук.

Санітарно-вибіркова рубка в лісі біля села Звиняче триває приблизно тиждень, - йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Місцеві мешканці стверджують: за тиждень часу звідси вивезли близько ста здорових дубів, натомість трухляві дерева ніхто й пальцем не зачепив.

Місцевий мешканець Андрій у лісництві пропрацював 18 років. Чоловік добре знає, чим хворі та старі дерева відрізняються від молодих та здорових.

Заявляє: дану лісову чистку санітарно-вибірковою рубкою називати не можна. Тут, стверджує колишній лісівник, неозброєним оком видно, що працюють за замовленням, бо ріжуть лише рівні, здорові дерева, причому виключно дуби.

Хто так безжалісно познущався над природою, місцеві жителі кажуть, не знають.

"Зрізали те, що треба, краще – забрали", – розповів мешканець села Звиняче Андрій.

Віталій Жабчук народився, виріс у селі поряд з лісосмугою та не один рік роботи віддав лісам саме цієї місцевості. Минулих вихідних чоловік навідався у рідний населений пункт та вирішив заглянути у бір.



"Це була спеціальна рубка під замовлення. Зрізали самі класні рівні дуби і забрали тільки комлеву частину, яка влаштовувала замовника, який по той заказ приїхав. Свого часу, працюючи в управлінні лісового господарства під керівництвом Богдана Колісника, я був учасником однієї розмови, коли ми затримали лісокрада, який вкрав дуба. Колісник сказав такі слова: "Та ти уявляєш, на що ти замахнувся? Якби ти осику зрізав, вільху чи навіть сосну, я б тобі нічого не сказав. А ти замахнувся на моє, на святе, замахнувся на дуба", – розповів чоловік.

Великі шматки здорових дерев у лісі лежать і нині. За ними, стверджує Віталій Жабчук, невдовзі приїдуть інші клієнти.

На чиє замовлення у горохівських лісах спилюють дубину журналісти вирішили запитати у директора місцевого лісомисливського господарства Леоніда Семенюка. Однак тільки ступили на поріг державної установи, наштовхнулися на його негативну реакцію: керівник затуляв рукою камеру та штовхався.

Шоковані такою реакцією Леоніда Семенюка і в Горохівській райдержадміністрації.

3 грудня не надто гостинний директор Горохівського лісомисливського господарства Леонід Семенюк зателефонував до телекомпанії, попрохав, аби зібраний журналістами матеріал наразі не виносили у люди та заявив, що готовий надати пояснення з приводу цієї, з його слів, санітарно-вибіркової рубки, щоправда виключно після звернення через інформаційний запит.

Однак займе така процедура близько тижня часу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а ви пшонці напишіть, він з народом, клявся, для показухи зараз крадіїв точно посадять.
пишіть, активіст, пишіть!
Відповісти
Шановні там сам колісник про те все знає, і навіть інспекція екологічна нічого не взмозі зробити так як всюди його люди і один одного покривають
Відповісти
Треба Жабчуку орден дати. Він завжди там де треба. Завжди все знає, Аверс з собою скрізь возить. Чим не Герой Времені. Брєд дурника виносять назагал. а Люди, які не розуміють про, що й де мова, чують одне - лови злодія! А Жабчук же чітко сказав по аверсу, сам чув: я по дуба прийшов. А йому видно не дали того дуба. От і біситься чоловік.
Відповісти
Кликуха відповідає змісту коменту.
Відповісти
шановні друзі!та ніхто Семенюку нічого не зробить,бо він корифан Масалова і виконував команду Колісника,як і решта директорів лісгоспів Волині.І хоча Жабчук ,можливо, і клоун та в одному він на 100% правий,що дуб-це бальзам на душу для пана Колісника.А взагалі за останніх років 10-14 волинський ліс знищений командою та під керівництвом Колісника.
Відповісти
Льоня-тормоз!!!!!!!!!!! Як такого дурня можна було ставити третій раз директором.
Відповісти
П.Колісник. Такого ще не було.Ваші реб"ята злетіли з гальм. Щось робіть-біда буде.
Відповісти