На Волинь заборонили ввозити білоруську свинину

На Волинь заборонили ввозити білоруську свинину
Через загрозу епідемії африканської чуми свиней уряд заборонив імпорт свинини та супутніх м’ясопродуктів із сусідньої Білорусі, а волинські тваринники запроваджують профілактичні заходи для відвертання загрози.

Про недопущення африканської чуми свиней на територію Волині йшлося на засіданні державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації, повідомляє прес-служба ОДА.

Участь у нараді, яку провів заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк у Ковелі, взяли головні державні інспектори ветеринарної медицини районів та міст, начальники пунктів ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та у транспорті.

Згідно з інформацією Держдепартаменту ветмедицини України, протягом січня-лютого на території Росії зареєстровано 7 випадків африканської чуми свиней: 4 випадки в Краснодарському краї, по одному - в Тверській, Волгоградській областях та Республіці Карелія.

У той ж час, на 16 лютого у селі Незнаново Новогрудського району Гродненської області, було вилучено та спалено все поголів’я свиней з приватних господарств громадян.

«Епізоотична ситуація щодо захворювання свиней африканською чумою продовжує загострюватися. Це, в свою чергу, підвищує ймовірність занесення збудника цієї хвороби на територію області», - поінформував головний державний інспектор ветеринарної медицини Волинської області Богдан Лозинський.

Для того, щоб не допустити цю інфекцію на територію нашої держави, рішенням головного державного інспектора ветеринарної медицини України від 29 лютого тимчасово, до з’ясування обставин, заборонено ввезення на територію України сприйнятливих до чуми тварин, продукції та сировини з Республіки Білорусь.

«На території Волинської області посилено роботу всіх профільних установ щодо недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на підконтрольні їм населені пункти», - повідомили чиновники.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Яким буде новий луцький ЦУМ?
03 березень, 2012, 13:29
На Волинь заборонили ввозити білоруську свинину
03 березень, 2012, 13:07