У кожної п'ятої дитини – проблеми із зором

У кожної п'ятої дитини – проблеми із зором
За підрахунками Міністерства охорони здоров'я, кожна п'ята дитина в Україні має проблеми із зором, хоча часто навіть про це й не здогадується.

На зір дітей згубно впливає надмірна прив'язаність до комп'ютерів, приставок і мобільних телефонів, повідомляє ТСН.

Уже 10 тисяч маленьких українців мають серйозні проблеми з зором. Скільки дітей просто трошечки «недобачають» чи носять окуляри – статистика не повідомляє.

Саме такі діти найбільше ризикують, застерігає МОЗ. Бо ж банальна перевтома очей може призвести до серйозних захворювань усього організму.

«Коли внутрішні м'язи очі втомлюються від того навантаження, яке їм роблять, починаються розлади, пов'язані з можливістю кришталика перебудовуватися на близькі відстані, на далекі. Виникає астенопія. І дитина банально починає втомлюватися, відставати, у дитини з'являються і головні болі, і фізична стомлюваність – тільки через те, що в неї виникло перевантаження цього м'яза», – пояснив головний дитячий офтальмолог МОЗ України Юрій Баринов.

Лікарі рекомендують дітям робити гімнастику для очей і частіше розслаблятися. А також частіше перевіряти зір, і якомога раніше починати лікування в разі виникнення проблем.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Яким буде новий луцький ЦУМ?
03 березень, 2012, 13:29
У кожної п'ятої дитини – проблеми із зором
03 березень, 2012, 13:26