У Луцьку - кіно та фотовиставка про проблеми ромів. ФОТО

У Луцьку - кіно та фотовиставка про проблеми ромів. ФОТО
В рамках фестивалю документальних фільмів Docudays.ua лучанам представили фотовиставку «Ромський альбом» Романа Бондарчука та стрічку «Ромська мрія».

Захід відбувся у Волинській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки у четвер, 5 грудня.

«Цього року фестиваль відбувається в Луцьку вп’яте… В рамках фестивалю показують фільми про порушення прав людини і про те, як люди, згуртувавшись, можуть відстояти свої права… В рамках фестивалю відбувається перегляд 83 стрічок. Приємно, що 20 стрічок - це стрічки українського виробництва», - розповіла співорганізатора фестивалю Олена Ковальчук.

Виставка «Ромський альбом» присвячена життю циганів у таборах Закарпаття. Натомість фільм демонструє, як окремі представники общини «вирвалися» з бідності і досягнули успіху у житті.

«Для мене це дуже несподівано, що є люди, які небайдужі до ромського життя, знімають документальні фільми, цікавляться нашими традиціями. Нам це дає надію…», - зазначив представник громадської організації «Терне рома» Раждип Юзепчук.

Під час обговорення фільму учасники перегляду торкнулися проблеми луцьких ромів, що живуть у районі Вересневе. Так, місцеві цигани розповідали, що чимало представників української національності неадекватно реагують на їхню присутність та піддають дискримінації.

«Я хочу, щоб ви більш прийнятно відносились до нас… Ми з вами спілкуємося, живемо в одному місці. Не можна цуратися», - закликав представник «Терне рома».



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: дозвілля
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаво цікаво а де майдануті?
Відповісти
Бачив, йшли на Ліпіни, щось там пікетуватимуть.
Відповісти
Вас цікавлять наші проблеми? Тоді ми йдемо до вас!
Відповісти
Вже закінчили?
Відповісти
Рєбята! Ви явно з діагнозом! Діагноз - збочення на грунті майдану
Відповісти