Що буде з авторинком у Луцьку

Що буде з авторинком у Луцьку
Перенесення авторинку в Луцьку ускладнюється через те, що під нього потрібна територія не менш як 10 гектарів вільної землі.

Про це розповів директор комунального підприємства «АвтоПаркСервіс», депутат Луцької міської ради Тарас Бас в інтерв’ю газеті «Луцький замок».

Авторинок можна було б перенести, але для цього потрібно мати щонайменше 10 гектарів вільної землі, каже Бас.

«Зараз на авторинок до Луцька приїжджає близько 4 тисяч машин. А у самій «клітці», що неподалік нафтофабрики, можуть вміститися від сили 1600 – 1700 машин. Половина базару – на вулицях», - пояснює директор «АвтопаркСервісу».

Він нагадав, що у планах мерії було перенести авторинок ще до кінця 2013 року. Проте питання «вперлося» у відсутність відповідного місця.

«Серед можливих варіантів пропонували аеропорт у Крупі, майданчики неподалік комбінату хлібопродуктів на Гнідаві та на вулиці Мамсурова біля цукрового заводу, а також територію Нового ринку», каже Бас.

«Питання залишається невирішеним: у Крупі планують будувати мікрорайон-сателіт, два інших майданчики не мають жодної інфраструктури», - пояснює депутат.

Він додає, що найбільш підходящою є територія Нового ринку: там є приміщення для обслуговування і вся належна інфраструктура, є можливість розширити ділянку за рахунок оренди землі.

«Втім і від такого варіанту місто нічого не виграє, бо це вже територія району», - додає Бас.

«У межах міста, зрозуміла річ, нема такої ділянки, яку можна було б відвести під авторинок», - каже директор «АвтоПаркСервісу»

Він пояснює: для його комунального підприємства перенесення авторинку невигідне. «Бо тоді ми залишимося як то кажуть без шматка хліба. З трудом були виділені місця для бронювання стоянок, укладені договори із підприємцями і фізичними особами, які торгують автомобілями. Це наш заробіток. Комунальне підприємство працює без дотацій. На самофінансуванні, виплачуючи зарплату і сплачуючи всі податки. Більше 20 % від чистого прибутку ми платимо у міський бюджет», - каже Тарас Бас.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: авторинок
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
зраз по новому бабло піде
Відповісти
а на работу этот пан тарабас пойти не хочет зачем нищим волынянам автомобили и кучка спекулянтов те кто накрал бабла и без п-сервиса в германии тачку купит или развалюха с европы это предмет первой необходимости
Відповісти
на шахту ім.засядька .на воду і хлєб.а тарас под патронатом каво надо.ти статтю как всігда нє прочьол
Відповісти
точно ! ща янык з путіним все пААдпіше і буде луцький авторинок в Махачкалі ! ;-) ВЕЛКОМ !
Відповісти
Який це йолоп надумав у Крупі будувати мікрорайон-сателіт!!? З усього видно, що дехто хоче залишити авторинок на тому ж місці, Але це нонсенс! Дякуймо Богові, що там не трапилось якась надзвичайна ситуація через постійні корки в базарні дні та бійки між базарниками. Разом з тим і міській владі, і зацікавленим особам слід вирішувати це питанння якомога швидше і цивілізований спосіб, щоб місто не втратило іміджу відомого на всю україну луцького авторинку. І Злітно-посадкова смуга колишнього аеропорту в Крупі для цього найкраще підходить. І комунального підприємства «АвтоПаркСервіс» могло б бути там головним розпорядником, акумулюючи гроші для міського бюджету. Але все треба робити із розумом, а не тільки думаючи про власну кишеню...
Відповісти
Між містом і районом різницю взагалі влювлюєш? Місто давно розрослося по краї. Але ж села доєднаються до Луцька лише тоді, коли всю землю свою роздєрєбанять. Реалії. Був би толковий міський голова - знайшов би адміністративне рішення. Романюк - куди вітер туди я, бо не риба не мясо.
Відповісти
Останні новини
Що буде з авторинком у Луцьку
07 грудень, 2013, 14:47