Українських суддів закликають бути об'єктивними

Українських суддів закликають бути об'єктивними
Українським суддям нагадали, що вони мають бути незалежними і нікому не підзвітними.

Про це йдеться в заяві руху "Сила людей".

"Сучасний політичний режим руйнує судову владу, позбавляє суддів права на професійну діяльність, перетворює їх на обслуговуючий персонал. Режим не потребує фахових та самодостатніх юристів, йому потрібні слухняні носії дипломів юридичних факультетів, позбавлені принципів, честі та гідності", - кажуть в громадському об'єднані.

"На жаль, в судовому корпусі України знайшлись "союзники" режиму – від суддів місцевих судів до судів касаційних інстанцій та Конституційного Суду України... Вони не замислюються, що перетворюють співгромадян на потенційних жертв можновладців", - вважають в "Силі людей".

На думку авторів заяви, за кожним політично вмотивованим судовим рішенням стоять людські долі і доля країни, а під кожним політично вмотивованим судовим рішенням стоять підписи конкретних суддів.

"Не знайдеться жодного співчуття суддям, які на виконання владних вказівок, виносять безпідставні вироки політичним опонентам діючої влади. Не може бути жодного виправдання суддям, що арештовують людей, що вийшли на мирний протест", - кажуть в русі.

Тому "Сила людей" стверджує, що від суддів багато в чому залежить майбутнє України і їм не вдасться цього разу відмовчатися.

"Ваша честь, не йдіть проти закону і проти свого сумління. Кожний окремо і всі разом Ви здатні захистити основні принципи демократії, запобігти узурпації влади, врятувати українців, врятувати Україну!" - йдеться в заяві.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українських суддів закликають бути об'єктивними
11 грудень, 2013, 14:33