На Волині хлопчик виніс із вогню рідну сестру

На Волині хлопчик виніс із вогню рідну сестру
Під час пожежі, що сталася у селищі Заболоття Ратнівського району на Волині, учень восьмого класу Сергій Пашкуда встиг винести з вогню 4-річну рідну сестричку Анастасію ще до прибуття пожежників.

Про це повідомили у теруправлінні МНС у Волинській області.
Пожежа виникла у цегляному житловому будинку на вулиці Поліській 4 березня близько 11-ї години.

Недільного ранку двоє дітей залишились в будинку самі: хлопчик дрімав у спальні, а його сестра на своєму ліжечку в сусідній кімнаті.

Крізь сон 14-річний Сергій почув незрозуміле тріскотіння, а прокинувшись, відчув запах диму. Відчинивши двері у прохідну кімнату, де розташована піч для опалення будинку, хлопчик зрозумів, що трапилась пожежа: кімната була сильно задимлена, язики полум’я «лизали» двері дитячої кімнати, де плакала дівчинка.

Сергій не розгубився та кинувся на допомогу сестрі.

Маленька Настя сиділа на ліжку в кімнаті, яка вже наповнювалась димом. Юний рятівник взяв її на руки і через прохідну суцільно задимлену кімнату, де вже горіли двері, домашні речі та дерев’яне перекриття біля печі, зміг швидко залишити вогняну «пастку» і вибігти на двір.

Дівчинка не постраждала, а хлопчик трохи обпік собі ніс та вуха.

Ззовні ознак горіння в будинку не було видно, тому Сергій повідомив про лихо сусідів, які телефоном викликали пожежників і почали гасити вогонь своїми силами.

Об 11:30 в боротьбу з полум’ям, яке на той час вихопилось на покрівлю оселі, вступили пожежники місцевої сільської команди, а ще через 15 хвилин прибули рятувальники СДПЧ-14 Ратнівського РВ територіального управління МНС в області.

О 12:05 стихію вдалось ліквідувати, але вогонь встиг знищити майже всю покрівлю будинку та пошкодити всередині речі домашнього вжитку.

Ймовірною причиною пожежі стала несправність пічного опалення в будинку.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині хлопчик виніс із вогню рідну сестру
05 березень, 2012, 14:25
В Україну йде похолодання
05 березень, 2012, 13:44