На «вдосконалення» роботи рад на Волині дадуть більше грошей

На «вдосконалення» роботи рад на Волині дадуть більше грошей
На розвиток самоврядування на Волині наступного року хочуть дати майже 1,6 мільйона гривень, що в 16 разів більше, ніж планували раніше.

Про це йшлося під час засідання постійної депутатської комісії Волиньради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 17 грудня.

За словами начальника відділу з питань бюджету, економічної політики та проектної діяльності виконавчого апарату Волинської ОДА Алли Яценюк, 500 тисяч гривень спрямують на співфінансування виграного державного проекту, що стосується розвитку кооперативного руху на Волині.

Так, у рамках проекту, який реалізовуватиметься комплексно, мають створити 2 нових комунальних підприємства в області та 4 обслуговуючі кооперативи, закупити нові трактори, холодильне та інше обладнання.

Ще 300 тисяч піде на обласний фонд сприяння місцевому самоврядуванню. А решта, зі слів Яценюк, – «грамоти, підвищення кваліфікації, розвиток кадрового потенціалу та інше».

Член комісії, депутат Волиньради Олександр Свирида, вислухавши інформацію, зазначив: «Було 100 тисяч на ці всі грамоти, на це все, а тепер півмільйона хочете віддати».

Тож, він попрохав Яценюк підготувати на сесію порівняльну табличку видатків на підтримку місцевого самоврядування у минулому, цьому і майбутньому роках.

У голови Волинської ОДА Бориса Клімчука виникли сумніви щодо проекту розвитку кооперативного руху: «Ви впевнені, що будуть ефективними ті господарства? Є хоч один нормальний досвід існування комунального господарства на Волині?»

Із очільником ОДА погодився і його перший заступник Олександр Башкаленко, зазначивши, що, можливо, не варто «вішати ярмо на шию», адже в області практично немає комунальних підприємств, які б не були збитковими.

У відповідь Алла Яценюк запевнила, що проект «непоганий», виконуватиметься в комплексі та й відповідні рішення вже підтримали у Волиньраді.

«Давайте спробуємо, якщо комплексно. А раптом получиться. Може, люди готові до кооперативного руху», – відреагував Борис Клімчук.

Однак, попрохав Яценюк підготувати депутатам Волиньради довідку щодо реалізації проекту на Волині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Давайте спробуємо", "А раптом получиться" - це говорить голова облдержадм про 500 тис грн?!!!!!!!! Рівень "проффесіоналізму" вражає. Де його економісти, де докладні розрахунки?
Відповісти
Останні новини
На «вдосконалення» роботи рад на Волині дадуть більше грошей
17 грудень, 2013, 16:48