Ковельські кінологи визнані найкращими в Україні

Ковельські кінологи визнані найкращими в Україні
За підсумками Всеукраїнського огляду-конкурсу Державної пенітенціарної служби України у Ковельській виховній колонії - найкращий розплідник собак з-поміж восьми інших виховних колоній, які брали участь у своєрідному змаганні.

Про це інформує прес-служба відомства.

У зв’язку з цим за вагомий особистий внесок у розвиток кінологічної служби ДКВС України нагороджено молодшого інспектора-кінолога Вадима Книша та молодшого інспектора-кінолога відділу режиму і охорони Віталія Чеханюка почесними грамотами Державної пенітенціарної служби України.

«У ході підготовки до конкурсу проводились поточні ремонти розплідників, місць несення служби службовими собаками, проводилась у відповідність службова документація з організації кінологічної служби», - розповіли в колонії.

Зі слів прапорщика внутрішньої служби Вадима Книша, в обов’язки чотирьох молодших-інспекторів кінологів входять не лише тренування собак, а й догляд за ними: прибирання розплідника, годування тварин.

Разом з тим, можна стверджувати, що працівників у кінологічній службі є недостатня кількість у зв’язку з великим обсягом робіт, що припадають на одного інспектора.

Як розповіли у відділі організації охорони, нагляду і безпеки управління ДПтСУ у Волинській області, службові собаки в установі використовуються для охорони житлової та виробничої зон на ділянках уразливих щодо вчинення втечі засудженими.

У кінологічної служби Ковельської виховної колонії є на утриманні 7 службових собак, з них - 6 вартових та 1 розшукова. Вартові собаки використовуються для охорони житлових та виробничих зон постійних об'єктів установи виконання покарань на ділянках, де можливе вчинення втечі засудженими і велике віддалення від чатових. Розшукові собаки використовуються: для охорони виховної колонії; для обшуку місцевості, територій житлових та виробничих зон, приміщень виховної колонії, а також транспортних засобів, які проходять через контрольно-пропускний пункт.

Всі собаки кінологічної служби Ковельської виховної колонії породи «німецька вівчарка». Саме такі собаки підходять для розшукових робіт.

«Собаки цієї породи є слухняними, розумними, добре піддаються дресируванню. Вони утримуються в вольєрах, які на зиму було утеплено. Тренування та дресирування службових собак проводиться на тренувальному майданчику розплідника установи, на якому влаштовані необхідні пристосування та споруди: різноманітні бар’єри, сховища, колоди, естакади, макет автомобіля», - розповіли кінологи.

Успіх у дресируванні, тренуванні та використанні службових собак у значній мірі залежить від стану їх здоров’я. Це забезпечується дотриманням правил годування та утримання, а також виконанням заходів щодо профілактики захворювань і своєчасним наданням лікувальної допомоги хворим тваринам. Ветеринарний нагляд за службовими собаками здійснюється Ковельською міською лікарнею ветеринарної медицини, з якою укладено відповідну угоду. Завдяки належному та правильному догляду за службовими собаками у виховній колонії на протязі останніх п’яти років захворюваності серед них не було допущено.

До слова, на харчування чотирилапих підопічних кінологів частину коштів виділяється із спецфонду Ковельської виховної колонії, частину безкоштовно надають приватні підприємці.

Як розповів, начальник відділу режиму і охорони Ковельської виховної колонії Іван Абрамчук, у планах кінологічної служби виховної колонії – покращити результативність своєї роботи, розширити площу тренувальної площадки, організувати цілеспрямовану роботу по розведенню та вирощуванню службових собак для заміни на собак з необхідними екстер'єрними якостями.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ковельські кінологи визнані найкращими в Україні
05 березень, 2012, 15:52