Волинські селяни вкладають гроші в цукрові буряки

Волинські селяни вкладають гроші в цукрові буряки
Зважаючи на ліквідність цукру та його поступове подорожчання, волинські селяни масово вкладають гроші у вирощування цукрових буряків.

Про це йшлося на обласній селекторній нараді в облдержадміністрації, - інформує прес-служба ОДА.

Як розповів начальник обласного управління агропромислового розвитку Юрій Горбенко, торік площі посівів цукрових буряків сягнули 20 тисяч га, що на три тисячі гектарів більше попереднього року.

«Селяни сіють буряки, сіють їх масово. Зокрема, за два попередні роки площа посівів «солодкого кореня» зросла з 10,5 тисячі гектарів до 20 тисяч га. А вже у 2012-му волинські аграрії цукровим буряком засіють близько 25 тисяч гектарів площ», - зазначає чиновник.

Статистика свідчить: передовими господарствами області є СГПП «Рать», «Дружба» Луцького району та ФГ «Перлина Турії». Вони забезпечили виробництво цукру з одного гектара 96,76 та 73 центнери.

Юрій Горбенко повідомив, що в області триває активна робота з укладання договорів між сільськими радами і цукровими заводами. Скажімо, на 2 березня вже укладено 82 договори.

Як повідомили директори ПАТ «Гнідавський цукровий завод» та ПП «Європацукор», у цьому році вони також долучаться до програми з видачі безоплатного жому селянам.

«Ми продовжуємо роботу в цьому напрямку. Головне наше завдання – дати шанс людям заробити на селі», - заявив голова облдержадміністрації Борис Клімчук, який головував на селекторній нараді.

Він укотре нагадав головам районів, що саме вони відповідають за організацію сільгоспробіт на їх територіях.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Хворих на грип – усе більше
05 березень, 2012, 16:44
Волинські селяни вкладають гроші в цукрові буряки
05 березень, 2012, 16:31