Нововолинська прокуратура затримала луганського шахтобудівельника

Нововолинська прокуратура затримала луганського шахтобудівельника
Міський прокурор Нововолинська порушив кримінальну справу щодо директора філії ТзОВ «Луганськшахтострой» - керівника підозрюють у безпідставній невиплаті зарплати працівникам підприємства.

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Як розповів перший заступник прокурора області Володимир Троц, прокурорська перевірка дотримання вимог чинного законодавства про оплату праці на філії ТзОВ «Луганськшахтострой» засвідчила, що вказаний посадовець впродовж грудня 2011 - січня 2012 років не виплатив працівникам філії понад 2,5 мільйона гривень зарплати.

«Перевіркою з’ясовано і те, що керівник не виплачував платні працівникам, маючи реальну можливість її виплатити. Адже на рахунки філії надходили значні суми коштів. Проте ці кошти в порушення вимог статті 15 частини 3 Закону України «Про оплату праці», яка визначає, що оплата праці працівників здійснюється в першочерговому порядку, витрачалися не на оплату праці, а на інші потреби підприємства», - кажуть прокурори.

Окрім того, вказаний керівник філії не виплатив заробітну плату трьом працівникам на день звільнення загалом на 25 тисяч 632 гривні.

У справі триває досудове слідство.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нововолинська прокуратура затримала луганського шахтобудівельника
06 березень, 2012, 11:08