У рейтингу здоров’я Волинь – у хвості

У рейтингу здоров’я Волинь – у хвості
У рейтингу здоров'я українців, що його склало Міністерство охорони здоров'я, Волинська область опинилася серед регіонів з найгіршими показниками.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

Лідирують у переліку областей Черкащина та Крим. На третьому місці – Чернівецька область.

У хвості переліку, крім Волинської, опинилася Кіровоградська й Закарпатська області.

На Вінниччині, Дніпропетровщині, Донеччині та в Києві тривають пілотні проекти реформування медичної галузі, тому ці регіони не потрапили до рейтингу.

«Дослідники враховують соціально-економічне становище, спосіб життя та побуту, навички здорового способу життя, генетична зумовленість та діяльність медзакладів. Утім не включили фактор екології. А він має значний вплив на самопочуття», – розповів експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Шевляков.

«Торік наш центр теж склав рейтинг якості життя. Ми врахували рівень дитячої смертності, гендерний розрив тривалості життя, очікувану тривалість життя, захворюваність на СНІД і туберкульоз, частку курців, смертність від отруєння алкоголем, а також кількість лікарів на 10 тисяч населення. Якщо у рейтингу МОЗ західні регіони здебільшого мають погані показники, то за нашим рейтингом вони на перших 11 позиціях. Найздоровішими регіонами вважаємо Київ і Чернівецьку область, а найгірші результати на Дніпропетровщині й Херсонщині», – додав експерт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А як же так? Борис талдичить, що "впереди планеты всей"?
Відповісти
Останні новини
У рейтингу здоров’я Волинь – у хвості
06 березень, 2012, 11:24