Львів’яни навчали лучан розвитку туризму

Львів’яни навчали лучан розвитку туризму
Під час зустрічі в Луцьку працівників готельного господарства, рестораторів і туроператорів львів’яни поділилися досвідом, як вони налагоджували туризму у своєму місті.

Зустріч відбулася 6 березня у Палаці культури Луцька.

Радник мера Львова Остап Процик вважає, що конкретні результати може принести тільки цілеспрямована кампанія. Тому має бути співпраця всіх гравців ринку. За його словами, розвиток туризму має бути пріоритетним напрямком у стратегії розвитку міста.

Процик розповів, що поворотним моментом у розвитку туризму Львова було святкування 750-річчя Львова. Тоді започаткувалися багато фестивалів і культурних подій. Зараз у місті Лева проводиться близько 50 щорічних подій, які рівномірно розподілені по кілька заходів на місяць.

Ідей для реклами міста, за словами Процика, є безліч – від традиційних до оригінальних для кожного міста. Наприклад, 2009 року кілька бізнесменів Львова домовилися про акцію зниження ціни на 50% на свої товари та послуги. Про акцію зробили проморолик і запустили його на місцевому телебаченні та в інтернеті.

Ще одну акцію зробили з ініціативи мера Львова Андрія Садового. За словами Процика, до міста запрошували на тимчасове прожиття відомих письменників. Притім, сприяли їм фінансово, а письменники у свою чергу писали твори про Львів.

«Ці акції дали чудовий результат, бо в різні неординарні способи популяризують місто», - зазначив Процик.

Голова Львівського туристичного альянсу Марк Зархін наголосив, що для туризму треба створити відповідну інфраструктуру. Він також зазначив, що вагоме значення має зовнішній вигляд доріг, вулиць, будинків.

«Якщо обличчя міста не дуже гарне, то інвестор не прийде», - заявив Зархін.

За його словами, якби місто Львів не почало активно працювати над туристичною інфраструктурою 7-8 років тому, то тут би не проводилося багато спортивних змагань європейського масштабу, не було би такого великого притоку туристів.

Марк Зархін, як ресторатор, за останні роки відкрив понад десяток ресторанів у Львові. Він входить в об’єднання рестораторів, готельників та інших працівників зі сфери туризму. За його словами, саме об’єднання великої кількості окремих бізнесменів може тиснути на владу, щоб та приймала вигідні рішення для розвитку туризму.

«Одна людина нічого не доб’ється. А під цілу галузь місто вже може приймати рішення», - зазначив Зархін.

Міський голова Микола Романюк сказав, що підтримує такі ідеї. Він хоче зібрати представників готельного та ресторанного бізнесу для обговорення конкретніших напрямів та способів роботи.

Начальник відділу розвитку туризму міського управління міжнародного співробітництва та туризму Наталя Бунда розповіла, що їхнім відділом вже напрацьовані певні кроки для туристичної реклами міста. За її словами, початок туристичного сезону в Луцьку планується на 18-22 травня, бо саме на ці числа заплановано багато заходів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: туризм
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Львів’яни навчали лучан розвитку туризму
06 березень, 2012, 13:33