Чиновникам заборонили шикувати до 2014 року

Чиновникам заборонили шикувати до 2014 року
Уряд продовжив до 2014 року мораторій на купівлю чиновниками дорогих авто та шикарні ремонти у власних офісах – це стало можливим завдяки продовженню дії постанови кабміну про економію бюджетних коштів, передбачених для утримання органів державної влади.

Як зазначає Gazeta.ua, заборона стосується міністерств та відомств, інших державних установ, зумовлена продовженням дії

Окрім придбання за державні кошти дорогих іномарок, встановлено обмеження на придбання інших товарів, зокрема меблів, ноутбуків, мобільних телефонів, проведення ремонтів кабінетів за рахунок коштів загального та спеціального фондів державного бюджету.

«Будь-які спроби посадовців порушити «правило жорсткої економії» будуть припинятися, а винні - притягатися до відповідальності», - пообіцяли в уряді.

Нагадаємо, у листопаді було звільнено з роботи керівника Харківського державного підприємства «Теплоелектроцентраль-2 Есхар», який хотів купити автомобіль BMW X5.

У грудні 2011 року за купівлю дорогого автомобіля звільнено начальника одного з управлінь Донецької міськради, а в лютому 2012 року - директора та головного бухгалтера лісництва ДП «Клесівське лісове господарство» на Рівненщині, які заявили про купівлю дорогої «Тойоти» під виглядом сміттєзбиральної машини.

Загалом Міністерство економічного розвитку і торгівлі протягом листопада-грудня 2011 року виявило 32 факти порушення розпорядниками держкоштів вимог урядової постанови «Про граничні суми витрат на придбання автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування державними органами, а також установами та організаціями, які утримуються за рахунок державного і місцевих бюджетів».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.