Волиньрада дорікнула прокуратурі за пустопорожні відповіді

Волиньрада дорікнула прокуратурі за пустопорожні відповіді
Депутати Волиньради не задоволені відповідями прокуратури, які вона надсилає на подані ними депутатські запити.

Дорікнути про недоліки в роботі органів прокуратури обранці громади мали змогу 6 березня під час сесії обласної ради, коли звітував за 2011рік прокурор області Андрій Парака.

Депутат Олег Батюк («Партія регіонів») попросив Андрія Параку посилити контроль за діяльністю районних прокурорів у частині надання відповідей на запити депутатів. За його словами, декілька місяців тому він подавав запит до прокурора Любомльського району, і до сьогодні не отримав жодної відповіді.

«Тому прошу посилити контроль за діяльністю саме місцевих прокурорів», - наголосив Батюк.

У відповідь Андрій Парака зауважив, що це нонсенс. І він розбереться в цій справі.

Потому депутат Валентина Блінова («Батьківщина») просила волинського прокурора відреагувати на «обурливий факт» працівника прокуратури в Старовижівському районі, який викликав депутата до себе з приводу його запиту.

«Я допускаю, що він запросив до себе депутата, аби розібратись, що мав на увазі депутат. Бо інколи приходять депутатські звернення, з яких не можна нічого зрозуміти», - пояснив Парака.

Натомість, депутат Ігор Гузь («Фронт Змін») звернув увагу прокурора на майбутній перебіг виборчої кампанії. Мовляв, можуть бути випадки шантажу та інших порушень. Тому депутат просить оперативного реагування від органів прокуратури і «щоби ми могли безпосередньо звернутися до вас».

Далі Гузь наголосив на «пікантній ситуації», яка відбулась, за його словами, 10 лютого в місті Любомль. Мовляв, прокурор Ківерцівського району Володимир Лебедюк о 15.00 «виставляв за свою нову посаду».

«Там були і депутати обласної ради. Хочу, щоб ви провели перевірку: чи був він на робочому місці, чи брав на цей час відпустку і так далі», - нарікає депутат.

«Реакція буде», - запевнив обласний прокурор.

Про відповіді «без суті» прокурорів говорив і депутат Олександр Свирида («Батьківщина»). Він наголосив, що прокурори тиснуть на бізнес, який стосується будівництва.

«Документи всі в порядку. В результаті, робота тормошиться на місяць, це непоодинокі випадки», - каже Свирида.

По завершенні Андрій Парака подякував обранцям громади за змістовні питанні. В результаті, за звіт прокурора області проголосували 72 із 75 присутніх депутатів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиньрада дорікнула прокуратурі за пустопорожні відповіді
06 березень, 2012, 14:30