Фонтан у луцькому «сквері Горького» можуть знести

Фонтан у луцькому «сквері Горького» можуть знести
Через тиждень вирішать, зносити чи реставрувати фонтан на вулиці Горького у Луцьку.

Про це йшлося 6 березня на засіданні робочої групи Луцької міської ради зі створення центру надання адміністративних послуг.

За словами директора департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Івана Кубіцького, фонтан будували без створення інженерної інфраструктури для його обслуговування. Машинне відділення відсутнє.

«Фонтан працював як звичайний кран, куди була підведена труба із загального водопроводу. Насосного відділення там нема. Щоб він працював, туди треба підводити наново мережі», – зазначив Кубіцький.

Він повідомив, що відсутня стара проектна документація на фонтан. І тепер треба розривати землю, щоб дослідити підземну систему фонтану.

«Ми зверталися і в водоканал, і скрізь шукали, але проектної документації ніде нема. Треба з нуля створювати техумови», – заявив Кубіцький.

Міський голова Луцька Микола Романюк заявив, що він сам вагається, залишати фонтан чи ні. Він хоче, аби це вирішили міські архітектори.

«Там історично була церква, тому це місце треба обов’язково зберегти. Можливо, варто відновити ту давню капличку? А можливо, залишити фонтан, облагородити місце, поставити лавочки», – роздумував Романюк.

Головний архітектор міста Юрій Казмірук збереження місця вважає доцільним. За його словами, якщо знести фонтан, то буде спокуса у власника туалетів поруч звести високий будинок, що в такому місці недоречно.

Відтак Романюк хоче, щоб питання з фонтаном відклали.
«Давайте подумайте, чи треба залишити фонтан, і через тиждень внесіть пропозиції», – звернувся він до Казмірука.

Нагадаємо, заступник головного архітектора Луцька Ярослав Матвіїв розповідав, що проект реконструкції скверу і вулиці Горького уже розроблений.

Довідка

На місці скверу на вулиці Горького стояла П’ятницька капличка, збудована у 1883 році за кошти Луцького братства.

У 1947 році її розібрали, а натомість спорудили на тому місці фонтан і туалети, які не працюють вже кілька десятків років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
давно пора знести таке позорисько!
Відповісти
Повертайся до свого села.
Відповісти
було б класно відновити сквер: реставрувати і запустити фонтан, оновити насадження і відбудувати капличку. було б шикарне місце в центрі луцька.
Відповісти
башляєш? )))
Відповісти
Забашляєш ти. Дуже розумний. Дикун.
Відповісти
Це був один з найзатишніших куточків Луцька )
Збережіть,будь ласка.
Відповісти
А ще при нагоді варто звернути увагу на кінотеатр. Чудова споруда, неоціненна та забута містом. До того ж це памятка архітектури. Коли з даху приберуть кольорову буду, яку встановили, порушивши українське законодавство? Чи може будка та додає шарму, а я не розумію просто цього?
Відповісти
Останні новини
Фонтан у луцькому «сквері Горького» можуть знести
06 березень, 2012, 18:30