На Волині не вистачає лікарів, бо немає житла

На Волині не вистачає  лікарів, бо немає житла
Медична галузь Волині забезпечена лікарями на 83 відсотки. Про це повідомила Людмила Згоран, начальник відділу організаційно-кадрової роботи управління охорони здоров’я Волинської області, - пише Марія Дубук для "Вісник+к".

Вона зазначила, що станом на 1 січня 2013 року найбільш забезпечені лікарями Камінь-Каширська ЦРЛ – на 89 відсотків, Любешівська – на 88,8, Рожищенська – на 86,1. Проблеми у Турійській – там лікарня укомплектована лікарськими кадрами тільки на 67,9 відсотка.

За словами Згоран, одна з головних причин, чому медики не хочуть йти працювати у сільську місцевість – це відсутність житла.

Посадовець очікує, що незабаром в буде прийнята програма місцевих стимулів для працівників галузі охорони здоров’я Волинської області на 2014-2017 роки, яка можливо вирішити цю проблему.

Заступник головного лікаря з медичної частини Маневицької центральної районної лікарні Лариса Коваль розповіла, як у них вирішують проблему з житлом для лікарів:

"Наприклад, у 2009 році вивільнилося приміщення, де була раніше бухгалтерія. У ньому зробили ремонт, і там оселилося семеро молодих спеціалістів, які працюють у Маневицькій центральній районній лікарні. Стояло приміщення, де був колись рентген-кабінет. Також зробили ремонт, і там живе сімейний лікар. Так само вчинили і з колишнім приміщенням, де працювали фтизіатри: віддали його лікарям під помешкання. Усі ці квартири є відомчим житлом ЦРЛ. Як і гуртожиток, де живуть три медсестри, стоматолог та інженер з техніки безпеки".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кто платит врачу-рвачу -той москаль.почни с себя у нас медицина полностью состоит на содержании бюджета т.е. на наших налоган.переломи себя, изучи законы -требуй бесплатного лечения и нормальной зарплаты для врачей.
Відповісти
Останні новини
На Волині не вистачає лікарів, бо немає житла
03 січень, 2014, 13:20