У Луцьку вшанували святого праведного Іоанна Кронштадського. ФОТО

У Луцьку вшанували святого праведного Іоанна Кронштадського. ФОТО
У четвер, 2 січня, Православна Церква вшановала пам’ять святого праведного Іоанна Кронштадського. У Луцьку в цей день відбулося Божествена Літургія, - повідомляє Волинська правда.

Богослужіння очолив особистий секретар митрополита Волинського і Луцького Ніфонта протоієрей Валентин Марчук. Йому співслужили настоятель парафії і секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук, благочинний Голобської округи Володимир-Волинської єпархії ієромонах Ніфонт (Омельчук).

Отець Ніфонт наголосив, що святий праведний Іоанн Кронштадський своїм життям показав приклад дієвої християнської любові. «Він допомагав усім нужденним. Ми не називаємо його преподобним, бо цей святий не був ченцем, він був простим священиком, але Церква називає його праведним. І ми теж повинні, в міру наших сил намагатись допомагати ближнім, творити добро», – зазначив він.

«Я хочу щиро подякувати отцю настоятелю, переказати вітання і благословення від нашого владики, митрополита Ніфонта. Сьогодні дійсно ваша громада відзначає «малу Пасху», адже спільна молитва приносить у душі пасхальну радість», - зауважив, вітаючи настоятеля та прихожан Свято-Хрестовосздвиженського храму, особистий секретар митрополита Волинського і Луцького Ніфонта протоієрей Валентин Марчук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: церква
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Многая лета владыке Нифонту и миллионам малороссов, пребывающим под дланью МП!Аминь!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку вшанували святого праведного Іоанна Кронштадського. ФОТО
03 січень, 2014, 12:51